Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 липня 2021 р.

У Чернігові депутатська група опрацьовує можливість відкриття притулку для постраждалих від насильства


Фото № 1

У Чернігові депутатська група «Рівні можливості», до складу якої входять депутатки від «Нашого краю» Марія Родикова і Наталія Рашина, працює над  відкриттям притулку (антикризових кімнат) для осіб, постраждалих від домашнього насильства.

«Сьогодні разом із колегами – представницями інших політичних сил – обговорили реалізацію цього актуального і важливого для Чернігова проєкту», - повідомила керівниця групи «Рівні можливості» Марія Родикова.

Мета діяльності притулку – створення безпечного місця для перебування жертв насильства, надання їм кваліфікованої комплексної допомоги і підтримки.

Як уточнила Марія Родикова, статистика фактів домашнього насильства в Чернігові за останні роки не зменшується, навіть більше – пандемія коронавірусу (коли люди вимушено так багато часу проводили вдома) зробила це питання ще більше нагальним через зростання кількості випадків насильства, жертвами якого стають переважно жінки.

Протягом місяця депутатки аналізували це питання, збирали дані, консультувалися зі спеціалістами, вели перемовини з партнерами щодо залучення коштів для відкриття притулку. Нині проєкт готовий до реалізації. Вже є інвестори, які готові підтримати ініціативу і надати необхідний ресурс.

Представниці депутатської групи «Рівні можливості» сподіваються, що місцева влада підтримає цей соціальний проєкт та допоможе з пошуком приміщення, що перебуває в комунальній власності.

 

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!