Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 травня 2021 р.

Припинити популяризацію одностатевих шлюбів у школах Чернігова - вимога «Нашого краю»

Депутатська фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді ініціювала винести на розгляд сесії, що запланована на 27 травня, питання про недоцільність перебування у бібліотеках міста книги «Принцеса + принцеса», що популяризує для дітей молодшого шкільного віку одностатеві стосунки. Відповідну заяву зробив керівник фракції Олександр Луценко на засіданні погоджувальної ради.

За його словами, розпорядженням уряду до переліку рекомендованої літератури у бібліотеках потрапила книга англійської письменниці Кейті О’Нілл «Принцеса + принцеса: довго і щасливо», видання має форму коміксу та рекомендоване для дітей 7-11 років.

Водночас за висновком Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, який отримав за своїм запитом Олександр Луценко, книга може зашкодити дітям, оскільки «поведінкові і статево-рольові приклади, наведені в книзі, є такими, що не відповідають перебігу нормального психосексуального розвитку дитини. Тому дана книга несе в собі ризики завдання шкоди психосексуальному розвитку дітей та підлітків».

«Як батько двох дітей, я обурений, що така література купується державним коштом і надходить до бібліотечних фондів», - зазначив Олександр Луценко.

На його думку, про одностатеві стосунки варто говорити з дітьми в більш старшому віці, це не має бути популяризація чи нав’язування таких поведінкових моделей.

Пропозицію «Нашого краю» щодо звернення до уряду та обмеження користування книгою схвалили внести до порядку денного сесії міськради.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!