Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 квітня 2021 р.

Неконтрольована інфляція призводить до подорожчання товарів першої необхідності, – депутат міськради

Уряд має захистити українців від зростання цін на товари першої необхідності. Про це сказав керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександр Луценко. Він вважає за необхідне регулювати ціни на соціальні товари.

«Неконтрольована інфляція через бездіяльність уряду призвела до катастрофічного подорожчання товарів першої необхідності. За підсумкам березня, інфляція сягнула 8,5% – це найвище зростання цін за останні півтора року. Ситуація вимагає негайного реагування з боку уряду, бо зростання цін може дуже швидко вийти з-під контролю і під ударом опиняться мільйони наших співгромадян», – зазначив Олександр Луценко.

Він наголосив, що зростання цін означає надприбутки для українських олігархів і фінансову скруту для більшості простих українців.

«Інфляція найбільше б’є по родинах з низькими доходами, які не мають можливості робити значні запаси товарів. Крім того, першими завжди дорожчають соціальні групи товарів – хліб, молочні вироби, крупи, овочі, яйця, м’ясо. Натомість через ріст цін світовому ринку на пшеницю, олії та руду українські олігархи отримують надприбутки, оскільки Україна є одним із найбільших експортерів цих продуктів», – говорить депутат міськради.

«Наш край», зазначив Олександр Луценко, вимагає від уряду вже зараз встановити ефективне державне регулювання цін на соціально значущі групи товарів і забезпечити щоденний моніторинг цін у всіх регіонах України, щоб не допустити соціальної катастрофи.

Водночас регулювання цін не має містити «драконівських» заходів, які можуть призвести до дефіциту певних груп товарів та подальшої спекуляції ними. Пріоритетним мають стати інтереси українських громадян – саме у цьому полягає соціальна функція держави.

За даними Держстату, за підсумками березня 2021 року інфляція в Україні в річному вимірі досягла 8,5%.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!