Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 грудня 2020 р.

Громадські ініціативи в Чернігові потребують підтримки влади


Фото № 1

Депутати партії «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримують ініціативи громадських активістів, озвучені під час «Політичної вечірки». Захід відвідали керівник фракції політичної партії Олександр Луценко та депутатка Марія Родикова.

На вечірці громадські активісти презентували власне бачення покращення діалогу влади і громадськості в Чернігові, внесення змін до функціонування інструментів громадянського впливу на міському рівні. Зокрема, запропоновано покращити систему електронних петицій – щоб пропозиції чернігівців розглядалися на засіданнях сесій міськради, а не просто готувалися відповіді спеціалістами міської ради. Серед пропозицій оновлення бюджету участі озвучено необхідність створення спеціального підрозділу у складі виконавчих органів міської ради. Також існує необхідність, на думку представників громадськості, виокремити з громадського бюджету «шкільний бюджет участі», який би дозволив учням подавати проєкти та голосувати за них. Крім цього, важливим є створення загальноміської онлайплатформи, яка б забезпечувала прозоре голосування за проєкти бюджету участі, а ще надавала різноманітні онлайнпослуги містянам.

На думку Олександра Луценка, запропоновані зміни інструментів громадянського впливу потребують обговорення і схвалення. «Чимало озвучених ідей співзвучні з тими пропозиціями, з якими «Наш край» ішов на місцеві вибори в Чернігові – це народовладдя, посилення участі чернігівців у процесах схвалення рішень. Тому ми будемо підтримати ці пропозиції, якщо вони вноситимуться на розгляд депутатів міськради», - зазначив він.

Марія Родикова впевнена, що започаткована співпраця у майбутньому матиме позитивний результат для чернігівців. «Приємно, що у нашому місті є діалог між активістами, депутатами та керівниками місцевих структур. Я думаю, що це тільки початок спільної роботи, спрямованої на розвиток нашого міста», - підкреслила депутатка від «Нашого краю».

 

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!