Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 січня 2021 р.

Програми та заяви. Як пройшла друга сесія міської ради

1 грудня депутати зібралися на другу сесію міської ради. Розглядали організаційні питання та програми розвитку міста в наступні роки. Найбільше зауважень фракція «ЄС» вносила по питанням «Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігів у 2021-2025 рр», "Про Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки», "Про Програму «Безпечне місто Чернігів на 2021-2025 роки» та "Про Регламент Чернігівської міської ради VIIІ скликання».

- Зокрема, в програму по екології не внесено багато екологічних проблем, не окреслені шляхи їх вирішення. В програмі розвитку ЖКГ вказані трати, які не є нагальними. Наприклад, заміна поштових скриньок усього міста могла б бути відкладена. Бюджет даного заходу - більше 39 млн грн, з яких 7 млн грн планується витратити наступного року.    Також могла б бути призупинена программа по встановленню нових відеокамер у місті. Та і заміна показчиків назв вулиць за 1,5 млн може почекати. На нашу думку, у наступний рік медицина стане головною темою і ми маємо приділяти більше уваги заміні медичного обладнання, укріплення матеріально-технічної бази наших лікарень. Адже нам потрібно вистояти ще не одну хвилю коронавірусу, - зазначила голова фракції.

В результаті дискусій депутатським корпусом були прийняті такі правки Марини Рейко - зміна до положення регламенту Чернігівскої міської ради, за якою депутати не будуть більше отримувати роздруковані матеріали сессії, лише електронний варіант. Також правка регламенту, за якою матеріали сесії депутати отримують за 10 днів до засідання ради (а не до першого пленарного засідання - як було у редакції). Також у «Програмі поліпшення екологічного стану міста Чернігів у 2021-2025 рр» звузили назву до «Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігів у 2021-2025 рр у галузі ЖКГ», адже в ній не відображається уся екологічна проблематика міста, лише та, яку може вирішувати Управління ЖКГ.

В «Різному» ПП «Європейська солідарність» виступила з заявою щодо необхідності призначати на керівні посади спеціалістів та на конкурсній основі.

 

                                                                                                                       Чернігівському міському голові

                                                                                                                       Атрошенку В.А.

                                                                                                                       Політичної партії «Європейська солідарність»

 

Заява

 

Відповідно до інформації розміщеної на сайті Чернігівської міської ради керівником КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради призначений Артем Стах та щодо нього розпочата спеціальна перевірка відповідно до Закону України «Про очищення влади». 

Необхідно звернути увагу, що призначення нового керівника КП «Зеленбуд» здійснювалось не на конкурсній основі, оскільки чинне законодавство не передбачає обов’язкове проведення конкурсу для призначення керівників комунальних підприємств. 

Але відсутність законодавчо закріпленого обов’язку проводити конкурс при заміщенні керівних посад комунальних підприємств не позбавляє можливості орган місцевого самоврядування, (в даному випадку Чернігівська міська рада) прийняти рішення на місцевому рівні про запровадження виключно конкурсної процедури призначення керівників комунальних підприємств.   

Призначення керівників комунальних підприємств без проведення конкурсу приводить допущення до управління осіб, які мають негативну репутацію та негативний досвід в управлінській діяльності.   

Для унеможливлення призначення на керівні посади підприємств комунальної власності некомпетентних осіб, необхідно, у відповідності до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарського кодексу України, Кодексу законів про працю України, постанов Кабінету Міністрів України від 19.03.1994 №170 «Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору», від 02.08.1995 №597 «Про типову форму контракту з керівником підприємства, що є у державній власності» (зі змінами), від 19.05.1999 №859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств» (зі змінами), від 30.08.2002 №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами) розробити порядок призначення керівників підприємств або закладів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Чернігова, включивши до нього вимоги про обов’язкове проведення конкурсу, та затвердити його відповідним рішенням Чернігівської міської ради. 

Політична партія «Європейська Солідарність» звертається до Чернігівської міської ради з вимогою розробити та затвердити порядок призначення керівників підприємств або закладів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Чернігова, з метою забезпечення впровадження європейських стандартів заміщення керівних посад комунальних підприємств на конкурсній основі. 

Крім того, Політична партія «Європейська Солідарність» вимагає після затвердження відповідного порядку оголосити конкурс на заміщення посади керівника КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради на конкурсній основі, оскільки вважає, що процедура призначення Артема Стаха на вказану посаду не відповідає європейській практиці формування керівного складу підприємств комунальної форми власності. 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!