Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 липня 2019 р.

ПРОГРАМА організації та проведення у 2019 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова

ПРОГРАМА організації та проведення у 2019 році громадських робіт для незайнятого населення  м.  Чернігова

Залучення  максимально  широкого  кола  незайнятих  мешканців  м. Чернігова  до  участі  у  виконанні    громадських  робіт, що  дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми міста у благоустрої, відбудові історико-архітектурних пам’яток, заповідників, меморіальних поховань та об’єктів соціальної сфери.

В міському центрі зайнятості впродовж  9 місяців 2018 року перебувало 6190 безробітних громадян. Для вирішення проблеми їхнього працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштовані 1470 безробітних, проходили професійне навчання 406 осіб, на громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру працювали 989 мешканців міста. Однак активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити лише  46,3 відсотки осіб, які перебували на обліку у поточному році.

Досить високим залишається рівень реєстрації громадян, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці та потребують додаткового соціального захисту, тривалий час перебувають на обліку в міському центрі зайнятості і отримують невелику  за  розміром  допомогу по  безробіттю.

Таким  чином,  одним   із  важливих  заходів  підтримки  людей  у  період   вимушеного   безробіття   та  пошуку  роботи   є  залучення   їх   до  участі  в  громадських  роботах – загальнодоступному виді тимчасової  трудової  діяльності  громадян,  що  виконується  на  договірній основі.

Відповідно до Закону України “Про зайнятість населення”, Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, що затверджений   постановою   Кабінету  Міністрів  України  від  20 березня 2013 року №175, передбачено фінансування таких робіт за рахунок  коштів  місцевого бюджету та/або Фонду загальнообов’язкового  державного соціального страхування України  на  випадок  безробіття (далі – Фонд), а також  окремими  підприємствами,  організаціями  і  установами.

Для виконання громадських  робіт у 2019 році планується  залучити 1350 безробітних громадян і організувати їхню працю на підприємствах комунальної форми власності, державних підприємствах, установах, організаціях, що підпорядковані органам місцевої влади,  а також у інших роботодавців (у разі надходження відповідних звернень щодо виконання робіт тимчасового характеру).

Організація громадських робіт здійснюватиметься за напрямками:

- екологічний захист навколишнього середовища;

- надання соціальних послуг вразливим категоріям населення.

Реалізація Програми організації та проведення у 2019 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова (далі – Програма) дасть змогу населенню заробляти кошти на прожиття у скрутний для себе час і, разом з тим, внести певний вклад у вирішення соціально важливих проблем міста. Крім того, участь у таких роботах активізує інтерес до пошуку  підходящої роботи, прискорить вирішення проблеми працевлаштування  безробітних.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!