Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 липня 2019 р.

Програма для забезпечення виконання рішень суду на 2018-2022 роки

Програма для забезпечення виконання рішень суду  на 2018-2022 роки

Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Стаття 129-1 Конституції України встановлює, що судові рішення ухвалюються іменем України та є обов'язковими до виконання.

Програма для забезпечення виконання рішень суду на 2018-2022 роки (далі – Програма) розроблена з метою виконання судових рішень, що надходять виконавчому комітету та управлінням міської ради, районних у місті Чернігові рад, Деснянській та Новозаводській районним у місті Чернігові радам, бюджетним установам, закладам, організаціям та одержувачам бюджетних коштів, які отримують кошти з міського бюджету, районних у місті бюджетів, в процесі виконання ними своїх повноважень.

Дослідження та аналіз

Оцінка поточної ситуації

Нормами процесуального законодавства передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов'язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України.

Враховуючи відсутність бюджетних призначень на виконання рішень суду, виникла необхідність прийняття Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2018-2022 роки. 

Аналіз законодавчої бази

Правовою основою Програми є Конституція України, Бюджетний кодекс України, Закони України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про виконавче провадження”, постанова Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 року №845 “Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників”, зі змінами.

Мета Програми

Метою цієї Програми є забезпечення виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів міського бюджету, районних у місті бюджетів, боржниками по яких є виконавчийкомітет та управління міської ради, районних у місті рад, Деснянська районна у місті Чернігові рада, Новозаводська районна у місті Чернігові рада, бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Завданням Програми є вирішення питання щодо погашення заборгованості за судовими рішеннями про стягнення коштів міського бюджету, районних у місті бюджетів, боржниками по яких є виконавчийкомітет та управління міської ради, районних у місті рад, Новозаводська районна у місті Чернігові рада, Деснянська районна у місті Чернігові рада, бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!