Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 червня 2019 р.

Внесення змін до Програми сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки

Внесення змін до Програми сприяння  збереженню і покращенню технічного стану  житлового фонду міста та його  безпечній експлуатації на 2017-2019 роки

 

Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою вдосконалення механізму реалізації Програми сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки, міська рада вирішила:

1. Внести зміни до Програми сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки, затвердженої рішенням Чернігівської міської ради від 26 січня 2017 року  № 15/VІІ-6 «Про Програму сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки», а саме:

1.1. Викласти розділ 3 «Основні заходи та механізм реалізації Програми» у наступній редакції:

«1. Визначення об’єктів, які потребують усунення дефектів технічного стану шляхом проведення капітального ремонту.

Включення багатоквартирного будинку до переліку об’єктів, які потребують усунення дефектів технічного стану шляхом проведення капітального ремонту, відбувається згідно з Порядкомвиявлення, обстеження та вжиття відповідних заходів щодо усунення дефектів технічного стану багатоквартирних жилих будинків у м. Чернігові, затвердженим рішенням Чернігівської міської ради від 26 січня 2017 року № 15/VII-5.

2. Проведення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку.

Проведення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку відбувається згідно з Порядком виявлення, обстеження та вжиття відповідних заходів щодо усунення дефектів технічного стану багатоквартирних жилих будинків у м. Чернігові, затвердженим рішенням Чернігівської міської ради від   26 січня 2017 року № 15/VII-5.

3. Укладення договорів про дольову участь співвласників багатоквартирного будинку в проведені робіт по капітальному ремонту багатоквартирного будинку.

Після отримання розробленої проектної документації на капітальний ремонт будинку та звіту про проходження її експертизи на загальних зборах мешканців багатоквартирного будинку кожному співвласнику будинку під розписку надається (відсутнім мешканцям надсилається цінним листом з описом вкладеного) договір про дольову участь співвласників багатоквартирного будинку в проведені робіт з капітального ремонту багатоквартирного будинку з розрахунком ціни (за формою згідно з додатком 1 до Програми) та лист-повідомлення про відповідальність кожного співвласника багатоквартирного будинку за його технічний стан.

4. Укладення договору на виконання робіт по капітальному ремонту будинку.

Після надходження від співвласників багатоквартирного будинку не менше ніж 30 % визначеної загальної суми згідно з розробленою проектною документацією на капітальний ремонт будинку, виконавчий комітет Чернігівської міської ради розглядає питання про фінансування Підприємству 50 % суми капітального ремонту. У випадку прийняття виконавчим комітетом Чернігівської міської ради позитивного рішення Підприємство укладає договір підряду на здійснення капітального ремонту будинку з виконавцем робіт, обраним на загальних зборах співвласників будинку.».

1.2. Викласти розділ 4 «Джерела та обсяги фінансування заходів Програми» у наступній редакції:

 

«Розділ 4. Джерела та обсяги фінансуваннязаходів Програми 

Джерелами фінансування заходів Програми є:

-  кошти міського бюджету;

- кошти співвласників багатоквартирних будинків;

- кошти підприємств.

Виділення коштів з міського бюджету на проведення капітального ремонту житлового фонду буде проводитись на умовах співфінансування, а саме: 50% від  загальної вартості – це кошти співвласників багатоквартирних будинків, 50% – кошти міського бюджету.

Прогнозний обсяг фінансування Програми на 2017-2019 роки складає   12000 тис. грн.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!