Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 червня 2019 р.

Програма відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти міста Чернігова на 2018-2020 роки

Програма відновлення  дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти  міста Чернігова на 2018-2020 роки 

ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА 

Указом Президента України від 09.02.2016 року було схвалено Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», у якій зазначено, що результати всеукраїнського опитування свідчать, що на початку XXI століття достатній рівень оздоровчої рухової активності (не менше 4 - 5 занять на тиждень тривалістю одного заняття не менше 30 хвилин) мали лише 3% населення віком від 16 до 74 років, середній рівень (2 - 3 заняття на тиждень) - 6%, низький рівень (1 - 2 заняття на тиждень) - 33% населення. Для більшої частини дорослого населення характерною є гіпокінезія. Серед дітей зростає популярність малорухомого способу проведення дозвілля.

Численними науковими дослідженнями доведено, що рухова активність значною мірою сприяє дотриманню людиною здорового способу життя, а також в окремих випадках зменшенню негативного впливу на організм людини шкідливих звичок, підвищенню стресостійкості та відволікає від асоціальної поведінки.

Одними із пріоритетних завдань Стратегії є:

- формування інфраструктури сучасних і привабливих спортивних та ігрових споруд на базі закладів освіти, що мають бути легко доступні для різних верств населення, насамперед малозабезпечених;

- модернізація в навчальних закладах системи фізичного виховання, яке має бути органічно поєднано з іншими компонентами здорового способу життя.

Станом на 01.09.2017 року у закладах дошкільної освіти, комунальної форми власності, виховуються 11 600 дітей, а у закладах загальної середньої освіти, комунальної форми власності, навчаються 27 244 учнів.

Управлінням освіти Чернігівської міської ради було обстежено та проаналізовано стан існуючих дитячих ігрових та спортивних майданчиків, які знаходяться на території закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста, визначено рівень забезпечення ігровим та спортивним обладнанням та потреби в їхньому оновленні або повній заміні, адже значна більшість ігрового та спортивного обладнання  було встановлено ще під час будівництва закладів освіти. 

Реалізація Програми відповідає стратегічному пріоритету: Розвиток людського потенціалу «Людина - понад усе» Стратегії розвитку міста Чернігова до 2020 року, а саме таким цілям як забезпечення умов для отримання якісної освіти  «Інтелект містян = розвиток міста (“Intellectual City”)», пропаганда здорового способу життя людини «Здоров’я містян -> перспективне місто».

Також одними з основних завдань міської цільової Програми розвитку освіти м. Чернігова «Освіта в житті нашого міста на 2017 – 2021 роки, з метою формування у дітей та їх батьків культури здорового способу життя (підпрограма «Дошкільна освіта», «Фізична активність – запорука здоров’я нації»), є оновлення обладнання дитячих ігрових та спортивних майданчиків та облаштування сучасних спортивних споруд.

 

МЕТА ПРОГРАМИ

Основна мета Програми полягає у забезпеченні дітей міста Чернігова дитячими ігровими та спортивними майданчиками з метою їх активного відпочинку, фізичного та соціального розвитку.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!