Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 червня 2019 р.

КОМПЛЕКСНА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА РОЗВИТКУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ЧЕРНІГОВА на 2017-2020 роки в новій редакції

 КОМПЛЕКСНА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА РОЗВИТКУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ЧЕРНІГОВА на 2017-2020 роки в новій редакції

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Житлово-комунальне господарство – це важлива соціальна галузь, яка забезпечує населення, підприємства та організації міста необхідними житлово-комунальними послугами, суттєво впливає на розвиток економічних взаємовідносин у місті.

Основною діяльністю житлово-комунального господарства в м. Чернігів є повне задоволення потреб мешканців міста в усіх видах житлово-комунальних послуг, створення для них комфортних умов, ефективне управління об’єктами  комунальної власності, належне утримання та збільшення обсягів ремонту житлового фонду та об’єктів благоустрою.

Функції управління у сфері житлово-комунального господарства міста Чернігова здійснює, відповідно до наданих повноважень, управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

Життєдіяльність міста забезпечують підприємства, надавачі житлово-комунальних послуг, діяльність яких координує управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради:

Найменування послуги

Надавач послуг

обслуговування житлового фонду

КП «Деснянське» ЧМР

КП «Новозаводське» ЧМР

КП «ЖЕК-10» ЧМР

КП «ЖЕК-13» ЧМР

ТОВ «Майас Сілтумс»

 

ОСББ, ОЖБК та інші суб’єкти господарювання

водопостачання, водовідведення

КП «Чернігівводоканал» ЧМР

теплопостачання

ПАТ «Облтеплокомуненерго»

КЕП «Чернігівська ТЕЦ»

ПП «Спеценергоком»

озеленення

КП «Зеленбуд» ЧМР

утримання та ремонт вулично-дорожньої мережі,

поводження з ТПВ

КП «АТП - 2528» ЧМР

вуличне освітлення

КП «Міськсвітло» ЧМР

ритуальні послуги

КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» ЧМР

послуги в сфері паркування

КП «Паркування та ринок» ЧМР


Розвиток житлово-комунального господарства в м. Чернігові, не зважаючи на численні заходи, що вживаються Чернігівською міською радою, залишається однією з найгостріших соціально-економічних проблем міста.

З кожним роком погіршується технічний стан галузі житлово-комунального господарства (старіє житловий фонд, зношуються внутрішньобудинкові та інженерні мережі теплопостачання, водопостачання та водовідведення, погіршується стан вулично-дорожньої мережі, мереж вуличного освітлення, більшість зелених насаджень досягли своєї вікової межі та інше). Залишається нестабільним фінансовий стан підприємств галузі.

Комплексною цільовою програмою розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки (далі - Програма) передбачені завдання та перелік першочергових заходів для вирішення системних проблем галузі.

Реалізація визначених заходів, дозволить підвищити ефективність управління галуззю та забезпечити підвищення якості надання житлово-комунальних послуг, що, у свою чергу, покращить соціально-економічну ситуацію в житлово-комунальному господарстві міста.

На підставі аналізу результатів виконання Програми за 2017 рік по кожному напрямку діяльності сформовані невирішені проблеми, цілі та пріоритети, шляхи розв’язання головних проблем та досягнення цілей.

Прогнозний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для виконання завдань Програми, визначено в цінах, які діяли на момент розробки Програми.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!