Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 червня 2019 р.

ПРОГРАМА компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців міста Чернігова) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2018 рік

ПРОГРАМА  компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців міста Чернігова) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2018 рік

Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Згідно з Законом України “Про залізничний транспорт” пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на залізничному транспорті приміського сполучення. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до Закону.

Перелік окремих категорій пасажирів, за проїзд яких здійснюються компенсаційні відшкодування у приміських поїздах міста Чернігова, представлений у додатку до цієї Програми.

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

У місті Чернігові діє Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців міста Чернігова) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік, затверджена рішенням Чернігівської міської ради № 12/VII – 2 від 27 жовтня 2016 року. Тому дана Програма пропонується для затвердження Чернігівської міською радою з метою забезпечення безоплатного проїзду соціально незахищених верств населення міста в разі відсутності відшкодування компенсаційних виплат за пасажирські перевезення з Державного бюджету України у 2018 році.

Виходячи з фінансових можливостей міського бюджету міста Чернігова, для забезпечення реалізації Програми необхідно виділення коштів у розмірі 600,0 тис. гривень.

Мета Програми 

Програма направлена на розв’язання проблем соціального захисту громадян (мешканців міста Чернігова), які мають право пільгового проїзду згідно з діючим законодавством.

Завдання Програми

Компенсація вартості перевезень окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах за рахунок міського бюджету м. Чернігова у випадку відсутності субвенції з Державного бюджету України на 2018 рік місцевим бюджетам в частині фінансування компенсаційних виплат за пільговий проїзд в приміському залізничному транспорті окремих категорій громадян, визначених законодавством.

Зниження соціальної напруги серед населення міста.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!