Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 червня 2019 р.

ПРОГРАМА УПРАВЛІННЯ БОРГОМ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ МІСТА ЧЕРНІГОВА НА 2017 РІК

ПРОГРАМА УПРАВЛІННЯ БОРГОМ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ МІСТА ЧЕРНІГОВА НА 2017 РІК

Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

За період з грудня 2013 та протягом 2014-2015 років Чернігівською міською радою здійснене місцеве зовнішнє запозичення до бюджету розвитку міського бюджету м. Чернігова у формі кредитних коштів від міжнародної фінансової установи Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) загальним обсягом 2 994,8 тис. грн з фіксованою відсотковою ставкою за користування кредитними коштами у розмірі 3,0 (три) відсотка річних, метою якого є реалізація енергоефективних заходів у будівлях навчальних закладів м. Чернігова для забезпечення скорочення споживання енергоресурсів установами освіти м. Чернігова.

Повернення кредитних коштів здійснюється 7 (сімома) рівними піврічними платежами починаючи з 15 грудня 2014 року. Кінцевий термін розрахунку – 15 грудня 2017 року. Коригування суми тіла кредиту здійснюється при остаточному розрахунку.

Також у 2017 році планується здійснити місцеве зовнішнє запозичення до бюджету розвитку міського бюджету м. Чернігова у формі отримання кредитних коштів від міжнародної фінансової установи Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО), метою якого є реалізація заходів з підвищення енергоефективності загальноосвітнього навчального закладу № 5 та системи вуличного освітлення міста Чернігова.

На зовнішньому ринку планується здійснити зовнішнє запозичення у гривнях на суму 11 368 121,00 гривня (одинадцять мільйонів триста шістдесят вісім тисяч сто двадцять одна гривня 00 копійок) терміном на 5 років (включаючи період відстрочки до 1 року від дати підписання кредитного договору, але не більше 6 місяців після завершення реалізації енергоефективних заходів) з фіксованою відсотковою ставкою за користування кредитними коштами у розмірі 3,0 (три) відсотка річних.

Повернення кредитних коштів здійснюватиметься 16 рівними щоквартальними платежами, відповідно до умов кредитного договору, починаючи після завершення періоду відстрочки. Кінцевий термін розрахунку – 2021 рік.


Мета Програми

Ефективне управління фінансовим ресурсом міського бюджету міста Чернігова для попередження фінансового ризику та своєчасного і повного виконання Чернігівською міською радою та її виконавчими органами зобов’язань за місцевим боргом.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!