Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 червня 2019 р.

Програма забезпечення пожежної безпеки в місті Чернігові на 2017 - 2020 роки

Програма забезпечення пожежної безпеки в місті Чернігові на 2017 - 2020 роки


Визначення кола проблемних питань, на розв’язання яких спрямована Програма

Стан забезпечення пожежної безпеки міста Чернігів та об’єктів різних форм власності знаходиться в прямому зв’язку з соціально-економічними процесами, що відбуваються в суспільстві. З кожним роком збільшуються матеріальні збитки від пожеж, які все частіше загрожують життю і здоров’ю людей.

Гострота проблеми забезпечення пожежної безпеки міста характеризується наступними аналітичними висновками. За останні десять років в місті Чернігові виникло 2248 пожеж, на яких загинуло 73 людини, та 96 громадян отримали травми.

Основними причинами пожеж під час яких гинуть люди, є необережне поводження з вогнем – 45 випадків (61,6 %), порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання – 15 випадків (20,5%), порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення – 13 випадків (17,9%).

В минулому 2015 році в місті Чернігові виникло 277 пожеж, внаслідок яких загинуло двоє громадян. Економічні втрати від пожеж склали більше 30 мільйонів гривень. А за 10 місяців поточного року виникло 190 пожеж, загинуло троє громадян та завдано збитків на 29 мільйонів гривень.

Змінити ситуацію, яка сталася, можливо лише шляхом підвищення рівня інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, забезпечення належного фінансування масово-профілактичних заходів, виготовлення і розповсюдження матеріалів наочної пропаганди з питань пожежної безпеки.

В місті Чернігові викликає занепокоєння стан пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості, а саме – це відсутністю в пожежно-рятувальних підрозділах пожежних автодрабин або колінчастих підйомників з висотою підйому 50 метрів і вище для гасіння пожеж та забезпечення евакуації людей з верхніх поверхів таких будинків.

Також, потребує покращення стан забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей. Зокрема 06 липня 2016 року виникла пожежа в приміщенні ліцею №32 за адресою: м. Чернігів, вул. Шевчука, 11. Причиною пожежі послужило порушення правил монтажу та експлуатації електромережі.


Мета і завдання Програми

Мета Програми

Метою Програми є забезпечення захисту населення, навколишнього природного середовища, об'єктів з масовим перебуванням людей та житлового сектору громадян від пожеж, збереження здоров’я людей, підвищення рівня протипожежного захисту на території міста та створення сприятливих умов для реалізації державної політики у сфері пожежної безпеки.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!