Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 червня 2019 р.

Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців міста Чернігова) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2016 рік

Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців міста Чернігова) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2016 рік


Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма 

Згідно з Законом України “Про залізничний транспорт” пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на залізничному транспорті приміського сполучення. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до Закону.

Відповідно до частини п’ятої статті 102 Бюджетного кодексу України компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

До 2016 року у Державному бюджеті України передбачались видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством.

Перелік окремих категорій пасажирів, які мають право на безоплатний проїзд у приміських поїздах міста Чернігова, представлений у додатку до цієї Програми.

Законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” не передбачені видатки в відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на залізничному транспорті.

Програм органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування щодо відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом не затверджено.

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає здійснення видатків з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Виходячи з фінансових можливостей міського бюджету міста Чернігова, для забезпечення реалізації Програми необхідно виділення коштів, в розмірі 575,0 тис. гривень.


Мета Програми 

Програма направлена на розв’язання проблем соціального захисту громадян (мешканців міста Чернігова), які мають право пільгового проїзду згідно з діючим законодавством.

 

Завдання Програми

Зниження соціальної напруги серед населення міста.

Компенсація вартості перевезень окремих категорій громадян на залізничному транспорті за рахунок міського бюджету м. Чернігова згідно з укладеним з підприємством-перевізником договором, до моменту внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” в частині фінансування з Державного бюджету України компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!