Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 червня 2019 р.

Про виконання Програми управління боргом міського бюджету міста Чернігова на 2015 рік

Про виконання Програми управління  боргом міського бюджету міста Чернігова  на 2015 рік


ЗВІТ

про виконання Програми управління боргом міського бюджету міста Чернігова на 2015 рік

Стан боргу міського бюджету міста Чернігова на кінець 2015 року.

За станом на 31 грудня 2015 року зовнішній борг міського бюджету міста Чернігова склав 1 926,3 тис. грн або 123,9 тис. євро.

Оцінка ризиків, пов’язаних з управлінням боргом міського бюджету міста Чернігова.

Бюджетні ризики

Відповідно до завдань, визначених Програмою управління боргом на 2015 рік, співвідношення обсягу боргу міського бюджету міста Чернігова до обсягу надходжень бюджету розвитку (без урахування обсягу місцевих запозичень та капітальних трансфертів (субвенцій) з інших бюджетів) на кінець 2015 року становив 3,8 відсотка, що не перевищує 200 відсотків та відповідає вимогам частини 3 статті 18 Бюджетного кодексу України.

Видатки на обслуговування боргу з міського бюджету м. Чернігова у звітному році до обсягу видатків загального фонду міського бюджету міста без трансфертів склали 0,02 відсотка , що на перевищує 10 відсотків та відповідає вимогам частини 6 статті 74 Бюджетну кодексу України.

Валютний ризик

З метою усунення валютного ризику для міського бюджету міста Чернігова суми платежів з погашення та обслуговування кредиту помножуються на коефіцієнт, який дорівнює відношенню середньозваженого курсу гривні до євро, розрахованого на базі офіційного курсу Національного банку України, опублікованого на офіційному сайті Національного банку України (www.bank.gov.ua/control/uk/index), за день до дат перерахування коштів кредиту до офіційного курсу гривні до євро за даними Національного банку України на дату за день до дати повернення кредиту та/або сплати відсотків, якщо такий коефіцієнт менше одиниці. Добуток суми піврічного внеску (відсотків за користування кредитом) та коефіцієнту підлягає сплаті, а різниця між сумою піврічного внеску (відсотків за користування кредитом) та цим добутком списується.

Так, при сплаті відсотків за користування кредитними коштами та погашенні основної суми боргу у 2015 році списано27 022,96 євро.

Відсотковий ризик

Відповідно до умов укладеного кредитного договору плата за користування кредитними коштами встановлена як фіксована ставка у розмірі 3,0 (три) відсотки річних, тому ризик зростання плаваючих відсоткових ставок для міського бюджету міста Чернігова відсутній.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!