Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 листопада 2021 р.

Інвестиційний клімат Чернігова (Investment climate in Chernihiv)

Чернігів підтвердив стабільний кредитний рейтинг за підсумками 1 півріччя 2021 року

Рейтингове агентство «Credit Rating»,за результатами проведеного аналізу показників 1 півріччя 2021 року, підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг м. Чернігова на рівні uaA за Національною рейтинговою шкалою.

https://www.credit-rating.ua/ua/events/press-releases/15272/

https://www.credit-rating.ua/ua/rate_history/21/709/.

Це означає, що місто виглядає більш фінансово стабільним  та характеризується високою кредитоспроможністю у порівнянні з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.

Рівень кредитного рейтингу м. Чернігова підтримується, серед іншого,  покращенням рівня бюджетної забезпеченості міста: співвідношення обсягу доходів бюджету громади в розрахунку на одного мешканця до середнього показника по місцевих бюджетах у цілому (без урахування трансфертів) за результатами виконання бюджету у І півріччі 2021 року становило 98,5% (98,1% у 2020 році та 94,3% у 2019 році) та перевищувало показники окремих міст України з аналогічним адміністративно-територіальним статусом та співставною кількістю населення.

Для складання рейтингу були використані матеріали Чернігівської міської ради та Держстату України, а також інша інформація, що є у розпорядженні рейтиногово агенства та вважається надійною.

Довідково: Агентство «Кредит-Рейтинг» - перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги з визначення незалежних рейтингових оцінок кредитоспроможності суб'єктів господарювання та органів місцевого самоврядування за Національною рейтинговою шкалою згідно стандартів OICV-IOSCO.

Звіт 1 півріччя 2021.

 

26 серпня 2021 року

Чернігів має високі рівні кредитного та інвестиційного рейтингів

Рейтингове агентство «Credit Rating», за результатами проведеного аналізу, підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг м. Чернігова на рівні  uaA за Національною рейтинговою шкалою. Це означає, що місто характеризується високою кредитоспроможністю у порівнянні з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.

Водночас Чернігів підтвердив свій високий рівень інвестиційної привабливості з оцінкою uaINV4. Місто «характеризується високим рівнем привабливості для здійснення інвестицій» - так вказано у сертифікаті, який міська рада отримала у червні.

Таким чином, Чернігів, у порівнянні з багатьма іншими, виглядає більш фінансово стабільним.

Згадані рейтинги ґрунтуються на результатах аналізу економічних та фінансових показників за 2020 рік, даних щодо демографічної ситуації, стану ринку праці, інформації відносно боргових зобов’язань міста, наявної в розпорядженні комунальної власності та перспективних планів на майбутнє.

Для складання рейтингу були використані матеріали Чернігівської міської ради та Держстату України, а також інша інформація, що є у розпорядженні рейтингового агентства та вважається надійною. Рівень кредитного рейтингу залежить від якості, однорідності та повноти інформації, що є у розпорядженні «Credit Rating».

Довідково: Агентство «Кредит-Рейтинг» - перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги з визначення незалежних рейтингових оцінок кредитоспроможності суб'єктів господарювання та органів місцевого самоврядування за Національною рейтинговою шкалою згідно зі стандартами OICV-IOSCO.

03 вересня 2021 року

Чернігів закріпив високий стабільний результат у рейтингу Індексу конкурентноспроможності міст 2021» (USAID)

Другий рік поспіль Чернігів посідає шосту позицію у рейтингу «Індексу конкурентноспроможності міст» (USAID) та входить до групи обласних центрів з високим показником.

На презентації рейтингу «Індексу конкурентноспроможності міст (USAID) – 2021», що відбулась 2 вересня цього року, експертами проєкту було зазначено, що Чернігівська міська рада залишається у групі лідерів, до якої входять міста західного регіону, розташовані ближче до кордону з ЄС та мають більш вигідне географічне розташування.

 

01 лютого 2021 року

У рейтингу “Regional Doing Business-2020”, який був проведений Офісом ефективного регулювання “BRDO”, Чернігів посів другу сходинку за легкістю ведення бізнесу у місті

12 листопада 2018 року

нвестиційне промо-відео Чернігова

 

Investment promo video of Chernihiv

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!