Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 травня 2020 р.

Завдяки "Нашому краю" придбано обладнання для дитячої поліклініки та лікарні


Фото № 1

Медичні маніпуляції для маленьких пацієнтів стали більш безболісними, а діагностика для хворих на цукровий діабет - більш точною. Завдяки депутатам фракції "Наш край" Чернігівської міської ради, торік для Чернігівської дитячої поліклініки №2 та міської лікарні №1 придбано медичне обладнання у рамках коштів так званого "депутатського фонду".


Спільними статтями витрат для депутатів фракції стали закупівля педіатричного венозного сканера для дитячої поліклініки №2 і системи безперервного моніторингу глюкози крові для міської лікарні №1.

Як пояснила головна лікарка дитячої поліклініки №2, депутатка міськради від "Нашого краю" Ганна Якубова, застосування в медичній практиці педіатричного венозного сканера вирішує проблему пошуку вен у наймолодших пацієнтів. Завдяки використанню апарата, забір аналізів або введення лікарських препаратів, встановлення крапельниці, стає простою і безболісною процедурою. «Ця маніпуляція перестає лякати маленьких пацієнтів. На екрані відображається судинний малюнок, на якому розміщені глибокі та поверхневі вени, і медичний персонал має можливість бачити товщину вен та їхній хід, що дозволяє більш точно і швидко проводити необхідні маніпуляції", - зазначила вона. Ганна Якубова спрямувала на закупівлю цього апарата майже усі кошти свого депутатського фонду.


Система безперервного моніторингу глюкози крові також є важливим обладнанням для повноцінної діагностики хворих на цукровий діабет, що дозволяє визначати рівень глюкози у різний час та правильно підібрати лікування таких пацієнтів.
"Для наших лікарень, в умовах реформування, надзвичайно важливим є сучасне обладнання, тому ми не залишилися осторонь і покращили матеріальну базу міських лікувальних закладів", - наголосила Ганна Якубова.
Фракція "Наш край у Чернігівській міській раді звітує про виконання Програми забезпечення діяльності та виконання доручень виборців депутатами міськради на 2019 рік.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!