Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2020 р.

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігові сьогодні вшанували учасників бойових дій на території інших держав. В обласному молодіжному центрі за участі керівництва області і міста, представників Чернігівської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) й Оперативного командування «Північ» пройшов військово-патріотичний захід «Подвиг солдата».

Керівник Чернігівської обласної організації УСВА, голова фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді Олександр Соколов зазначив, що 15 лютого виповнюється 31-ша річниця, як завершено вивід військ із афганської землі. «За десять років неоголошеної війни на поле бою було відправлено понад 160 тисяч українців — кожен 4-й з 600-тисячної армії, яка воювала в Афганістані. З Чернігівщини у горнилі тієї війни загинули 116 уродженців області, 2 зникли безвісти», - сказав він.

З  початком війни на сході України тисячі афганців і ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі, багато з них, на жаль, теж загинули. Двоє воїнів-афганців із Прилуччини – двічі кавалер Ордена Червоної Зірки Олег Міхнюк та Віктор Маслов полягли на сході України.

«Війна – це завжди втрати, руйнування, біль, що озивається і через десятиріччя вже у відносно мирному житті. Це випробування мужності, стійкості, справжньої дружби і братерства. Це випробування загартувало нас, об’єднало в організацію – Українську спілку ветеранів Афганістану, яку ми розвиваємо і яка підтримує нас», - наголосив Олександр Соколов.

Керівники області та міста вручили почесні грамоти і відзнаки ветеранам Афганістану. Присутні також взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіалу загиблим в АТО/ООС, що відбулося з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та до 5-ої річниці відновлення Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ у Чернігові.

 

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!