Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 вересня 2015 р.

До голосування бюджету участі допущено 56 проектів

До загальноміського голосування у рамках бюджету участі допущено 56 проектів. Відповідне рішення схвалено сьогодні під час засідання робочої групи, що пройшло у Чернігівській міській раді під головуванням заступника міського голови – начальника фінансового управління Віктора Бистрова.

Кожен із поданих проектів виставлявся на голосування членів робочої групи, перед цим озвучувалися пропозиції і зауваження, надані структурними підрозділами міської ради.

"Ми намагалися знімати проекти тільки у виняткових випадках, більшість допущено до голосування навіть при суперечках", - зазначив В.Бистров. Він пояснив, що знято з реалізації проекти, вартість яких перевищує гранично допустимі суми бюджету участі, або земля чи майно не перебувають у власності Чернігівської міської ради, тобто вони не відповідають нормам Положення про громадський бюджет м. Чернігова.

Всього не допущено до голосування 16 проектів. Два проекти за згодою авторів об'єднано в один – це створення майданчика екстремальних розваг у Центральному парку культури та відпочинку. Ще кілька схожих проектів не об'єднано – автори не підтвердили свою згоду, тож вони будуть виставлені на голосування і конкуруватимуть між собою.

Голосування за проекти пройде у Чернігові з 5 до 19 жовтня. Пункти голосування розташовуватимуться у бібліотеках міста й окремих школах.

Вся детальна інформація буде розміщена на сайті Чернігівської міської ради у розділі "Громадський бюджет" та на сторінках газети "Чернігівські відомості".

Довідка: Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн грн на проекти чернігівців. Половина коштів буде витрачена на капітальні видатки і половина – на поточні.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

 

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!