Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 вересня 2015 р.

В.Бистров: Ми пропонуємо підвищити рівень активності громадян

В.Бистров: Ми пропонуємо підвищити рівень активності громадян

 

Проекти бюджету участі допоможуть активізувати жителів Чернігова та звернути увагу на питання, що на думку чернігівців, потребують змін. Про це сказав сьогодні під час прес-конференції заступник міського голови – начальник фінансового управління міськради Віктор Бистров, який очолює робочу групу щодо реалізації проектів бюджету участі.

За його словами, Чернігів є піонером з Черкасами та Полтавою у процесі активної участі громадян у розподілі коштів міського бюджету.

"Ми пропонуємо підвищити рівень активності наших мешканців і поліпшити комунікацію влади та громадськості", - сказав В.Бистров.

Він також підкреслив, що міська влада відкрита до співпраці і зацікавлена, аби більше чернігівців писали проекти, намагаючись вирішити проблемні питання свого двору, вулиці, мікрорайону чи всього міста.

Заступник міського голови нагадав, що у місті розпочалася серія зустрічей (майстер-класів) щодо розробки проектів бюджету участі. Вони проходитимуть навіть на вихідних, аби більше чернігівців знали про проект бюджету участі. Прийом проектів від чернігівців триває у міській раді до 15 вересня.

Також планується створити у міській раді консультаційний пункт, де всі охочі зможуть отримати консультацію з написання учасницьких проектів.

В.Бистров презентував листівку, що розповідає про бюджет участі і яка буде поширюватися у місті. У Чернігові кампанія учасницького бюджетування проходить під гаслом: "Бюджет участі – реалізуй свою ідею"!

Довідка: Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн грн на проекти чернігівців.

На черговій сесії було схвалено Положення про громадський (бюджет участі) м. Чернігова. 1 вересня упродовж двох тижнів у відділі зв'язків із громадськістю міськради приймаються проекти громадян. Потім пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятися на голосування. Планується, що голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

Більш детальна інформація розміщена на сайті міської ради у розділі "Громадський бюджет".

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!