Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 січня 2021 р.

Комунальна установа "Туристичний інформаційний центр" Чернігівської міської ради

«Туристичний інформаційний центр»

Контактна інформація:

 

Графік роботи:

  • квітень-вересень: 09:00-18:00
  • жовтень-березень: 09:00-17:00
  • Без перерви
  • Без вихідних

 

Соцмережі:

 

Історія та діяльність Установи:

У жовтні 2018 року в Чернігові відчинив свої двері «Туристичний інформаційний центр». З того часу команда «ТІЦа» бере активну участь в культурному та туристичному житті Чернігова, яка включає в себе підготовку майбутніх гідів та амбасадорів міста, екскурсійне забезпечення для гостей з інших міст України та іноземців, інформаційну консультацію про Чернігів.

До основної діяльності «ТІЦ» також належать:

  • Розробка, виготовлення, поширення довідково-інформаційних брошур, путівників, репродукцій, наборів листівок, афіш, плакатів, а також сувенірних виробів з метою промоції та популяризації туристичного бренду міста Чернігова.
  • Обслуговування екскурсійних груп і окремих відвідувачів на територіях та у приміщеннях заповідників, музеїв та інших закладів культури під час огляду експозицій, виставок тощо.
  • Надання послуг, повʼязаних із створенням умов як для організованого туризму, так і короткострокового відпочинку.
  • Представлення міста на симпозіумах, конференціях, виставках, семінарах в Україні та за кордоном.
  • Інформування громади та туристів щодо історико-культурного потенціалу міста Чернігів та надання інформації щодо рекреаційної інфраструктури міста.
  • Надання інформації щодо закладів культури: музеїв, галерей, кінотеатрів, театрів; спортивних, культурних подій, ярмарок, виставок, концертів, фестивалів.

 

На базі «ТІЦ» проводяться такі проєкти як Творча Майстерня Казок (діти – молоді автори навчаються з видатними українськими дитячими письменниками писати казки про Чернігів), вже згадана Школа Амбасадорів, а також курси з покращення англійської мови («English Speaking Club» та «English Book Club»).

Команда ТІЦа долучається до культурних ініціатив: «Дні Європи», «Дні європейської спадщини», «Академія української музики» тощо.

Для популяризації туристичного потенціалу Чернігова ТІЦ у співпраці з Управлінням культури та туризму створює відеопроєкт #ВідкривайЧернігів – це серія відео сюжетів, у яких фахові історики та гіди міста розповідають маловідомі факти про історико-культурні об’єкти Чернігова, його окремі райони, видатні персоналії, життя яких було нерозривно пов’язане з нашим містом.

Окрім цього, життя ТІЦа наповнене різноманітними тематичними майстер-класами та лекторіями. Тут же діє «Книжкова поличка» – своєрідна бібліотека, де Ви можете взяти на прочитання певну історію. ТІЦ також надає платні послуги тому, якщо Вам необхідно зробити скан або ксерокопію документа – звертайтесь до нас!

«Туристичний інформаційний центр» допоможе Вам зорієнтуватися щодо найцікавіших локацій та подій, познайомитись з містом у супроводі сертифікованих гідів-екскурсоводів, надати інформаційні послуги, що стосуються широкого спектру місць розташування, популярних пам’яток історії та культури, готелів та закладів харчування, дозвілля, транспорту, а також торгівельних установ.

 

У Туристичному інформаційному центрі Ви зможете підзарядити свій телефон, отримати всю необхідну інформацію по місту, замовити екскурсію, скористатися безкоштовним Wi-Fi.

 

Чекаємо  всіх бажаючих за адресою вулиця Шевченка, 9, місто – Легенд – Героїв Чернігів!

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!