Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 січня 2020 р.

До уваги власників та адміністрацій закладів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг

У місті діють нові  Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова, затверджені рішенням міської ради від 24.12.2019 №  49 / VII – 2.

Просимо звернути увагу, що з метою додержання тиші в громадських місцях, у відповідності до пункту 8.11. цих Правил суб’єкти господарювання, які мають намір здійснювати діяльність у сфері торгівлі, ресторанного господарства та наданні послуг у нічні години (з 22.00 до 8.00), погоджують нічний режим роботи у порядку, визначеному рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Діяльність об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у нічний час без погодження в установленому порядку з органом місцевого самоврядування забороняється.

Також пунктом 9.1.22. передбачено дотримання встановленого рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг. За порушення  Правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність суб`єктів господарської діяльності та приватних осіб.

Нагадуємо, що порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові здійснюється згідно із вимогами рішення виконавого комітету № 274 від 07.07.2016 (зі змінами 1 і 2).

Для встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у нічний час суб’єкт господарювання (або уповноважена  ним  особа) звертається через Центр надання адміністративних послуг та подає наступні документи:

  • інформаційний лист - заяву про встановлення режиму роботи об’єкта торгівлі, закладу ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові (далі – Заява) – документ встановленого зразка (ссылка-загрузка);
  • копію документа, що підтверджує право користування об’єктом (свідоцтво на право власності, договір оренди (суборенди) тощо);
  • копію декларації про готовність об’єкта до експлуатації або сертифіката відповідності, або іншого документа, що підтверджує відповідність об’єкта цільовому (функціональному) призначенню приміщення, або інформацію щодо наявності розміщення таких даних у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним.

Розгляд заяви та поданих до неї документів, висловлення зауважень та пропозицій до роботи відповідного об’єкта торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг здійснюється членами Комісії з організації роботи об'єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг м. Чернігова у строк, що не  перевищує п'яти робочих днів з дня її отримання.

Підставами для відмови цією комісією в погодженні нічного режиму роботи об’єкта торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг є:

  • подання неповного  переліку документів;
  • наявність документально підтверджених порушень вимог чинного законодавства щодо порядку здійснення господарської діяльності, режиму роботи, санітарних норм, інших вимог чинного законодавства під час роботи об’єкта;
  • обґрунтовані зауваження та рекомендації членів Комісії щодо недоцільності погодження нічного режиму роботи об’єкта торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг.

У разі відсутності обґрунтованих зауважень щодо роботи об’єкта торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у нічний час, Управління економічного розвитку міста міської ради готує проект рішення про встановлення режиму роботи об’єкта у нічний час на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Режим роботи об’єкта вважається встановленим з дня набрання чинності рішення виконавчого комітету міської ради і діє до зміни суб’єкта господарювання, припинення  господарської діяльності тощо, крім випадків скасування встановленого режиму роботи виконавчим комітетом міської ради.

 

Завантажити бланк:

Інформаційний лист-заява про встановлення режиму роботи об’єкта торгівлі, закладу ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові

 

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!