Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти

ХТО ВИНЕН І ЩО РОБИТИ?

У буд.168 по пр. Перемоги та у буд.86 по вул. Освіти на виконання  «Програми капітального ремонту ліфтів у житлових будинках міста Чернігова на 2016 – 2020 роки» були проведені роботи з модернізації ліфтів за рахунок коштів міського бюджету у 2016 році. Пропонуємо  порівняти стан ліфтових кабін сьогодні :

пр. Перемоги, буд.168

                                                                     

вул. Освіти, буд.86:

                                                                      

Крім цього, у листопаді 2016 року, одразу після завершення робіт з модернізації ліфта, у буд.86 по вул. Освіти було викрадене нове обладнання з машинного приміщення. Ліфт знову зупинився. У грудні 2016 року завдяки додатковому бюджетному фінансуванню роботу ліфту відновили.

    У 2017 році були виконані поточні ремонти під′їздів у тих же будинках. Результат більш ніж красномовний:

пр. Перемоги, буд.168 сьогодні

                                                              

вул. Освіти, буд.86 сьогодні

                                     

На жаль, значна кількість заявок з вимогами прибрати, полагодити, відновити розбите віконне скло та ін. надходить до міського «Колл-центру» саме з буд.86 по вул. Освіти.  І найбільше нарікань на незадовільне обслуговування комунальним підприємством будинку також висловлюється мешканцями цього будинку. При цьому прострочена заборгованість мешканців за надані послуги  складає 42369грн. Постає логічне питання : то хто ж винен у проблемах будинку? Можливо, вже час наводити лад спочатку у власних головах та вмикати нарешті здоровий глузд і почуття «власника»?

Закон України № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» визначає особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління і дає співвласникам всі можливості  для  забезпечення належних умов проживання у будинку.

Байдужість і безпорадність мешканців буд.86 по вул. Освіти вражають, будинок стогне і жаліється, а його співвласники, мабуть, чекають чарівника, який одним помахом чарівної палички змінить все. Та чи варто чекати?!

 

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!