Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2017 р.

Про хід виконання Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові


Про хід виконання Програми
профілактики і лікування артеріальної
гіпертензії, попередження смертності та
інвалідності населення внаслідок
серцево-судинних захворювань
на 2017-2019 роки у місті Чернігові

 

Заслухавши інформацію начальника управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Кухаря В. В. «Про хід виконання Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові та відповідно до пункту 1 частини «а» статті 27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Інформацію про хід виконання Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові (далі – Програма) взяти до відома.

2. Управлінню охорони здоров'я Чернігівської міської ради (Кухар В. В.):

2.1. Продовжити роботу щодо активного виявлення осіб з артеріальною гіпертензією, впровадження її первинної і вторинної профілактики та стратифікації ризику. 

2.2. Сприяти формуванню прихильності пацієнтів і медичних працівників до підвищення ефективності профілактики і лікування артеріальної гіпертензії. 

2.3. Продовжити роботу щодо забезпечення хворих на артеріальну гіпертензію сучасними лікувальними технологіями. 

2.4. Спрямувати зусилля підпорядкованих закладів охорони здоров’я на забезпечення 100-відсоткового диспансерного нагляду хворих на артеріальну гіпертензію з високим ризиком.

2.5. Сприяти поєднанню зусиль кардіологів, неврологів, терапевтів, ендокринологів і сімейних лікарів у розв’язанні проблем артеріальної гіпертензії та профілактики її ускладнень.

3. Управлінню освіти Чернігівської міської ради (Білогура В. О.) продовжити роботу щодо проведення інформаційно-освітніх заходів з популяризації здорового способу життя серед дітей та молоді. 

4. Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради (Дериземля А. В. ) продовжити роботу щодо розвитку фізкультурно-оздоровчих закладів для задоволення потреб населення у заняттях фізичною культурою.

5. Фінансовому управлінню міської ради (Лисенко О. Ю.) продовжити роботу щодо забезпечення фінансування заходів Програми.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Хоніч О. П.


Міський голова                                                                              В. А. Атрошенко 

 

Секретар міської ради                                                                  М. П. Черненок 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!