Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 квітня 2017 р.

З 15 квітня - прийом проектів Бюджету участі на 2018 рік


Фото № 1

З 15 квітня в Чернігові розпочинається прийом пропозицій (проектів) Громадського бюджету (Бюджету участі) на наступний бюджетний рік.  

Громадський бюджет реалізується в нашому місті третій рік поспіль і має на меті залучення чернігівців  до розподілу частини коштів міського бюджету. Окрім того, його впровадження дозволяє  розширити діалог влади і громади, максимально враховувати думку жителів міста у частині формування міського бюджету.

Як і минулого року, прийом проектних пропозицій від жителів міста здійснюватиметься відділом звернень громадян міської ради (вул. Шевченка, 9). 

Пропозиції громадян перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року) і будуть направлені на загальноміське голосування, яке проводитиметься восени поточного року. Проекти-переможці будуть втілюватися у 2018 році.

Положенням про Громадський бюджет визначено, що на реалізацію пропозицій (проектів) чернігівців, поданих на наступний рік, передбачається 1% від загальноміського бюджету поточного року. Тобто в цьому році  в рамках Громадського бюджету розподілятиметься 9 млн 572 тис. 100 грн

(На реалізацію проектів - переможців минулого року у міському бюджеті було виділено 6,4 млн грн). 

Бюджет участі надає можливість громадянам - жителям міста Чернігова вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону або навіть міста.

У 2015 році Чернігів став першим містом в Україні у впровадженні Громадського бюджету.  Тоді проект реалізувався у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). До реалізації цього проекту в Україні разом з Черніговом готувалися також Черкаси і Полтава.


Уся детальна інформація про умови та реалізацію проекту розміщена на сайті Чернігівської міської ради у розділі "Громадський бюджет".


Проекти-переможці у 2016 році

http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/news/10928



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!