Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 грудня 2016 р.

Волонтери Чернігівщини 5 грудня відзначили своє свято

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

З нагоди Міжнародного дня волонтера, який відзначався 5 грудня, органи державної влади й місцевого самоврядування Чернігова та області відзначили грамотами та подяками представників багатьох громадських організацій Чернігівщини. 

Зокрема, відзнаки Чернігівської міської ради волонтерам вручив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Андрій Дериземля на волонтерському форумі, який відбувся 4 грудня в приміщенні Чернігівського професійного ліцею побуту.

Участь у цьому форумі взяли близько 300 волонтерів з усіх куточків Чернігівщини, військові та студенти.  Всі вони зібралися зі спільною метою - обмінятися досвідом, об’єднатися заради благодійної справи, а також залучити до соціально важливої справи якомога більше молоді.

Під час заходу представники громадських організацій взяли участь в тренінгових програмах з підготовки молодіжних проектів для фінансування за рахунок обласного бюджету та коштів міжнародних донорських організацій. Студенти ліцею для учасників дійства організували різні майстер-класи та спортивні змагання. Діяли виставки-презентації волонтерської діяльності та тематичні фото-зони.

Крім того, під час проведення волонтерського форуму відбувся благодійний аукціон, зібрані кошти від якого підуть на виготовлення Меморіалу Захисникам України в Чернігові.  


Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– ПІЩУР Вадим Іванович, волонтер громадської організації "Центр психолого-соціальної допомоги "Ресурс".

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– ГОЛОВЧЕНКО Аллі Миколаївні:

– ЖУРАКОВСЬКОМУ Олегу Антоновичу;

– МИХАЛЬКЕВИЧ Світлані Василівні;

– САХНО Валентині Петрівні;

– ХОМАЗЮКУ Євгену Михайловичу;

– ШАБАС Світлані Олександрівні;

– ШУМАН Любові Петрівні.          

 

 


Довідково:

Волонтерство - добровільна безкорисна суспільно корисна діяльність. Може здійснюватися окремими людьми або організаціями. Закон України «Про волонтерську діяльність» визначає її як добровільну неприбуткову соціально спрямовану діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги (безоплатних робіт та послуг). Згідно з цим законом, волонтерська діяльність є формою благодійної і ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості. Вона не включає діяльність, що здійснюється на основі сімейних, дружніх чи сусідських відносин.

Волонтерство є однією з форм благодійності і однією з підвалин громадянського суспільства. За деякими оцінками, кожного року в світі у волонтерській діяльності беруть участь понад 100 млн осіб.

Міжнародний день волонтера відзначається щорічно 5 грудня, починаючи з 1985 року.

У Чернігові ряд волонтерських організацій є переможцями міських програм. У місті діє Програма розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, в рамках якої проведено конкурс. Переможцями визначено вісім громадських організацій. Загальний обсяг коштів міського бюджету, виділених на реалізацію проектів – понад 75 тис. грн.

Кожного року в місті приймається Програма підтримки громадських організацій. У поточному році з міського бюджету фінансується 24 громадські організації. Зокрема, серед них такі волонтерські організації - Жіноча Волонтерська Сотня Самооборони Чернігівщини, «Українська асоціація інвалідів АТО», «Чернігівський центр психолого-соціальної допомоги постраждалим внаслідок АТО та особам, що перебувають в кризових станах “Ресурс” та ін.

Крім того, 16 громадських організацій, що працюють на території міста, орендують приміщення комунальної власності за 1 грн. на рік.

 

Більше інформації читайте тут:

Фінансову допомогу від міської ради у поточному році отримують 24 громадські організації (ДОДАНО ЗВІТИ)

Вісім проектів перемогли в рамках Програми розвитку громадянського суспільства

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фото з мережі Фейсбук та з офіційного сайту облдержадміністрації

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!