Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 листопада 2016 р.

Виконавчий комітет затвердив рішення про призначення управителя багатоквартирних будинків


Фото № 1
Фото № 2

Сьогодні, 28 листопада, відбулося засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради, на якому затверджений результат першого в місті конкурсу з вибору управителя багатоквартирних будинків. Отже, управителем 95 багатоквартирних будинків у м. Чернігові призначений переможець цього конкурсу - ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС». До переліку об’єктів, які буде обслуговувати це підприємство, входять будинки в районах Шерстянки та Подусівки - на вулицях Д. Самоквасова, Івана Мазепи, Текстильникiв, Цiолковського, Чудінова, Заньковецької, Попова, Дніпровська, Харківська. Це ті будинки, де мешканці не створили ОСББ. На даний час надавачем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на цій території є КП «Новозаводське» та КП «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради.

Конкурс відбувся в приміщенні Чернігівської міської ради 23 листопада. Було подано дві заявки на участь: від ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС» (Чернігів) та від ТОВ «Добробит» (Кременчуг). Конкурсна комісія в присутності представників підприємств – учасників конкурсу та журналістів розкрила конверти та перевірила наявність кожного документа. Після того, як фахівці вивчили всі запропоновані тарифи по кожному будинку окремо та склали порівняльну характеристику, в результаті виставлених оцінок за п’ятьма критеріями перемогло ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС» – 85 балів із 100 можливих. ТОВ «Добробит» отримало 68 балів. Відповідне рішення затверджено протоколом засідання конкурсної комісії.

Виконавчий комітет міської ради сьогоднішнім рішенням також затвердив форму договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, який буде підписуватись окремо для кожного з будинків. Причому за пропозиціями учасників засідання виконкому до проекту такого договору внесено кілька правок.

За пропозицією начальника управління житлово-комунального господарства міськради Ярослава Куца внесений, зокрема, пункт щодо механізму забезпечення гарантії виконання зобов’язань по договору з управителем багатоквартирного будинку. 

Члени виконавчого комітету також внесли уточнення в пункт договору щодо розміру сплати пені, що буде стягуватись за несвоєчасне або не в повному обсязі внесення плати за послугу. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вніс пропозицію встановити пеню в розмірі 0,15 % суми простроченого платежу.

- Люди повинні сплачувати за спожиті послуги. Ці штрафні санкції достатні та нежорсткі для людей. Вони будуть стимулювати до своєчасної сплати за послуги, - прокоментував міський голова.

Одночасно члени виконавчого комітету зазначили, що є необхідність визначити взаємну відповідальність надавача послуг.

Як зазначено в прийнятому рішенні, відповідний договір підписуватиметься уповноваженою особою виконавчого органу місцевої ради (начальник управління житлово-комунального господарства – Куц Я. В.) від імені співвласників багатоквартирного будинку з призначеним управителем строком на один рік. Згідно із законодавством договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком повинен укладатися з переможцем конкурсу протягом п’яти календарних днів з дня прийняття виконавчим органом місцевої ради рішення про призначення управителя.

Інформація про управителя (повне найменування (прізвище, ім’я, по батькові) управителя, його контактні телефони, номер та дату укладання договору, ціну послуг), з яким укладено договір про надання послуги, буде доведено до відома співвласників багатоквартирного будинку шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті міської ради та на інформаційних стендах біля під’їздів будинків.

Крім того, в рішенні зазначено, що надавачі послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які на сьогоднішній день здійснюють обслуговування будинків, зобов’язані до 1 грудня 2016 року по акту передати ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС» всю технічну документацію на вказані будинки.

Чернігівський міський голова, підсумовуючи засідання, сказав:

- Тільки час може показати наміри цієї фірми. Міська рада відповідно до діючого законодавства провела конкурс, надала перевагу одному з учасників. Ми не могли не піти на цей конкурс і не надати людям можливість вибрати. З часом визначиться досконалість та дієвість цієї системи. Якщо управитель буде не справлятися, то місто повернеться до обслуговування комунальними підприємствами.

Потрібно розуміти, що в умовах нестабільної ситуації міська рада діє згідно з законодавством та надає можливість мешканцям Чернігова вибрати більш оптимального управителя, того, хто буде чи дешевше, чи якісніше надавати послуги з утримання будинків. Міська рада зобов’язана надати мешканцям таку можливість.

 

Довідково. Для участі у конкурсі його учасники повинні були надати: заяву на участь, статут, баланс бухгалтерського обліку та копію балансового звіту за останній звітний період, довідку з органів статистики про реєстрацію, свідоцтво про реєстрацію, витяг з ЄДРПОУ, інформацію про відсутність порушених справ про банкрутство, довідку з податкової інспекції про відсутність (наявність) заборгованості по обов’язкових платежах у бюджет, доручення банка-гаранта на користь учасника конкурсу на суму 2 млн. 700 тис. грн, довідку щодо технічного потенціалу підприємства, копії технічних паспортів на транспортні засоби, довідку щодо наявності персоналу, що відповідає кваліфікаційним вимогам, розрахунок вартості надання послуги з управління на кожний багатоквартирний будинок.

Ціна на послугу мала складатися з витрат на утримання багатоквартирного будинку (утримання спільного майна та прибудинкової території), поточний ремонт спільного майна, оплату послуг стосовно спільного майна та винагороду управителеві з розрахунку на 1 кв. м загальної площі (площі житлових та нежитлових приміщень) об’єкта конкурсу.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!