Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 жовтня 2015 р.

О.Соколов: Чернігів готовий до нового опалювального сезону

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Чернігів готовий до початку опалювального сезону 2015-2016 років. У цьому мали можливість переконатися журналісти під час традиційного прес-туру. Представники ЗМІ разом із міським головою Олександром Соколовим та заступником міського голови Володимиром Кривенком відвідали Чернігівську ТЕЦ фірми ТОВ "ТехНова", одну з модернізованих котелень ПАТ "Облтеплокомуненерго" на пр. Миру, 249-б та комунальне підприємство "АТП-2528".

Як повідомив міський голова Олександр Соколов, у Чернігові опалювальний сезон у житловому фонді розпочнеться з 10 жовтня.  За його словами, багатоквартирні будинки підключатимуть до тепла у ніч із п'ятниці на суботу. "Опалювальний сезон у житловому фонді розпочнеться вночі 10 жовтня", - сказав О.Соколов. Він уточнив, що за нормативами, опалення включають, коли три доби поспіль середньодобова температура не перевищує +8 градусів С.

Генеральний директор Чернігівської ТЕЦ фірми ТОВ "ТехНова" Олександр Корчинський поінформував, що на вугільному складі підприємства зараз накопичено понад 90 тис. тонн вугілля (при плані 80 тис тонн). Ще на початку листопада надійде вугілля із Південної Африки та з української території Донбасу. "Щодо Донбасу, то ми працюємо з підприємствами, які зареєстровані в Україні, і сплачують податки. З юридичної точки зору немає жодних питань", - зауважив керівник підприємства.

Також генеральний директор ПАТ "Чернігівоблтеплокомуненерго" Віктор Геращенко повідомив, що технічно теплопостачальне підприємство на 100% готове до опалювального сезону 2015-2016 років. Він уточнив, що за минулий опалювальний сезон ПАТ "Чернігівобленерго" спожило газу на 218 млн грн., а сплатило 240 млн грн з урахуванням погашення заборгованості попередніх періодів.

"Є всі підстави для того, щоб і ТЕЦ, і "Облтеплокомуненерго" розпочали вчасно опалювальний сезон", - підсумував міський голова.

Підключення медичних закладів до тепла у Чернігові розпочалося з 5 жовтня. Традиційно першим тепло прийшло у пологовий будинок.

За інформацією заступника міського голови В.Кривенка, для забезпечення нормальних умов експлуатації житлового фонду в осінньо-зимовий період 2015 – 2016 років проведена комплексна підготовка до зими 1 745 житлових будинків міської ради. Житлово-експлуатаційні підприємства міста на кожен житловий будинок оформили паспорти готовності до роботи в опалювальний період.

За словами начальника комунального підприємства "АТП-2528" Святослава Трофименка, для обробки вулично-дорожньої мережі у зимовий час заготовлено 9,2 тис. тонн піску при плані 12 тис. тонн (76 %) та 1 тис. тонн солі при плані 1,1 тис. тонн (91 %), а також підготовлено 53 одиниці спеціалізованої снігоприбиральної техніки із 53 запланованих (100 %). Крім того, у разі необхідності, буде залучатися снігоприбиральна техніка інших підприємств та організацій міста.

Цього року автомобільний парк комунального підприємства поповнився новою технікою. Зокрема, придбано трактор та 4 сміттєвози.

У цілому міське господарство Чернігова до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років підготовлено своєчасно та в повному обсязі.

 

 

Ірина Синельник

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!