Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 червня 2015 р.

Відбулось засідання робочої групи з питань розробки та впровадження партисипаторного бюджету в м. Чернігові


Фото № 1

19 червня у Чернігівській міській раді під головуванням заступника міського голови – начальника фінансового управління міської ради Віктора Бистрова відбулось засідання робочої групи з питань розробки та впровадження партисипаторного бюджету в м. Чернігові.

До робочої групи увійшли громадські активісти м. Чернігова, депутати міської ради та представники структурних підрозділів міської ради, які пройшли навчання у 3-х-денному семінарі з питань методології запровадження партисипаторного бюджетного процесу, організованому Фундацією ПАУСІ.

Віктор Бистров ознайомив присутніх з ключовими аспектами Положення про громадський (партисипаторний) бюджет у м. Чернігові, розробленого фінансовим управлінням міської ради. Зокрема, загальний обсяг громадського бюджету у м. Чернігові на наступний бюджетний рік – 2016 планується до 1 % міського бюджету м. Чернігова, або близько 4,8 млн. грн. До кінця поточного місяця громадські активісти можуть вносити свої пропозиції та доповнення, аби у липні Положення винести на розгляд міської ради. 

Після відповідної процедури затвердження Положення про громадський (партисипаторний) бюджет у м. Чернігові розпочнеться висунення пропозицій мешканців міста, на які потреби краще витратити частину місцевого бюджету. Пропозиції затверджуватимуться шляхом голосування жителями міста і реалізовуватимуться протягом наступного року.


Довідково:

Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ за сприяння Польсько-канадської програми підтримки демократії реалізує в Україні проект "Партисипаторний бюджет" – можливості для підвищення громадської активності й встановлення справжнього партнерства з органами влади". До реалізації цього проекту в Україні залучені Черкаси, Полтава й Чернігів.

На думку керівництва міської ради, впровадження механізму "партисипаторного бюджету" дозволить розширити діалог з місцевою громадою, максимально враховувати думку жителів міста у частині формування місцевого бюджету.

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!