Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 вересня 2018 р.

На День міста в Чернігові урочисто відкрили оновлену Алею героїв

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

На День міста – 21 вересня - у Чернігові урочисто відкрили оновлену Алею героїв. Це відбулося в присутності великої кількості чернігівців, які прийшли помилуватися оновленим сквером, а також гостей нашого міста.

Надзвичайним виконанням вразив зведений хор із понад 300 учасників творчих колективів і шкіл естетичного виховання міста. У супроводі військового духового оркестру вони виконали музичний твір, текст якого був спеціально написаний до цієї події.

- Єдине, чого мені хочеться зараз як міському голові – щоби ми спільно з вами любили наше місто, - звернувся до чернігівців міський голова Владислав Атрошенко, – Щоби в ці святкові дні всі відпочивали, раділи, але й не забували, завдяки кому ми маємо можливість святкувати День міста. А це, в першу чергу, мільйони жертв Другої світової, це наші діди-прадіди, які, повернувшись із війни, відбудували місто, підприємства, фактично все те, що ми бачимо сьогодні. І досі на 90% ми використовуємо той потенціал. Вже сьогодні 190 бійців з області й 44 з Чернігова – кращі з кращих наших синів – поклали свої життя, зберігаючи суверенність і незалежність України. Потрібно, щоб ми з покоління в покоління передавали пам’ять про цих героїв.

Міський голова закликав чернігівців подякувати також будівельникам, які працювали над реконструкцією скверу

- Були гострі дискусії, яким мав бути оновлений сквер: чи сучасним, як пропонували молоді креативні архітектори, чи класичним і стриманим. І ми прийшли до висновку, що ця алея, яка поєднує старовинну Красну площу з Катерининським храмом, який є пам’яткою архітектури, у 1300-річному місті повинна мати все-таки класичний вигляд, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова, чернігівці та гості міста пройшли оновленою алеєю, на якій вже працюють музичні фонтани, виступають творчі колективии, прогулюються містяни.

 Як відомо, роботи з реконструкції Алеї героїв розпочалися ще у 2017 році, а основна частина стартувала влітку цього року. Будівельниками укладено більше 10 тис. метрів квадратних клінкерного каменю, у тому числі - виконане мощення українським орнаментом. На бруківці є позначення напрямків тактильною плиткою. Встановлено ліхтарі, які зовнішнім виглядом копіюють ті, що на Валу. Встановлено нові лави. Оновлено квітники і газони, влаштований електрополив. З'явились додаткові "хвилясті" доріжки.

Відеотрансляція телеканалу "Дитинець":




Прес-служба Чернігівської міської ради




Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!