Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 липня 2018 р.

Усі екстренні виклики про меддопомогу прийматиме єдина диспетчерська служба

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Відтепер усі виклики «швидкої» зі всієї Чернігівщини надходитимуть у єдиний центр. Сьогодні, 18 липня, у Чернігові урочисто відкрили центральну оперативну диспетчерську Чернігівського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, яка знаходиться по вул. Шевченка, 160.

У заході взяли участь керівники області та міста – Валерій Куліч, Ігор Вдовенко та Владислав Атрошенко.

За словами голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча, цей проект охоплює всю область і в Україні він - перший. Його впроваджено за кошти Державного Фонду регіонального розвитку зі співфінансуванням обласного бюджету. Загалом на сьогоднішній день на проект виділено понад 10 млн грн.

Центральна оперативно – диспетчерська служба забезпечить цілодобове надання на достатньому рівні якісної, та своєчасної екстреної медичної допомоги. Зокрема, контролюватиметься рух карет швидкої допомоги. Усі машини обладнані GPS-системами, які й надають можливість диспетчеру відслідковувати знаходження автомобілів на даний час і надсилати на виклик саме ту машину, яка знаходиться ближче. Цього року диспетчерська служба також буде дооснащена радіозв’язком.

Служба зв’язку має своє безперебійне джерело живлення, який дозволяє півгодини тримати вузол зв’язку без електроенергії. Також є додатковий генератор живлення, який автоматично переключається та може працювати без підзарядки. А записана інформація про виклик може зберігатися до трьох років.

Диспетчерська складається з 10 робочих місць. Кожен працівник має середню медичну освіту. Диспетчери за добу можуть прийняти 700-800 викликів, а взимку взагалі їх надходить до 1000.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що було б краще, якби делеговані повноваження по фінансовому забезпеченню такої служби були покладені на державу. Наразі ця функція перекладена на обласний бюджет.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фоторепортаж

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!