Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 березня 2018 р.

У Чернігові вшанували пам’ять Великого Кобзаря


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

9 березня у Чернігові відзначили 204-річчя з дня народження Тараса Шевченка - Великого Кобзаря та пророка українського народу. Біля пам’ятника поету зібралися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, голова обласної ради Ігор Вдовенко та його перший заступник Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, а також громадськість міста.

Учасники зібрання говорили про життя та творчість Великого Кобзаря та поклали квіти до його пам’ятника. Актори обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка та Молодіжного театру декламували вірші геніального поета. Творчі колективи обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконали музичні твори на слова Тараса Шевченка.

Також у рамках заходу відбувся міжнародний флешмоб «GlobalShevchenko», під час якого усі присутні прочитали вірш «Чи ми ще зійдемося знову» (з циклу «В казематі»). Мета цієї патріотичної акції – вшанування пам’яті Великого Кобзаря та показ пам’ятників, встановлених по всьому світу та Україні на його честь, як свідчення визнання генія Шевченка, шани і любові українського народу до його творчості.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА «Новий Чернігів»


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!