Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 січня 2018 р.

Технічний висновок про стан будівельних конструкцій та технічний звіт про інженерно-геологічні вишукування по будівлі ЗОШ №10


Фото № 1

Під час обстеження приміщення Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Чернігівської міської ради Чернігівської області було виявлено тріщину між основною будівлею закладу освіти та двоповерховою прибудовою, у якій розміщуються туалетні кімнати закладу.

Управлінням освіти Чернігівської міської ради було замовлено технічний висновок про стан будівельних конструкцій та технічний звіт про інженерно-геологічні вишукування.

Згідно технічного звіту про інженерно-геологічні вишукування фундамент основної будівлі закладу та прибудованої частини має різне заглиблення. Як наслідок, товщина ґрунтів на площадці є неоднорідною, у її межах виявлено 5 інженерно-геологічних елементів.

Негативними явищами є присутність у ґрунтах «верховодок», що при інтенсивному перезволоженні у весняно-осінній період призводить до текучого стану ґрунтів та до зменшення механічних властивостей цих ґрунтів.

Відповідно до технічного висновку Чернігівцивілреконструкції, який складений з врахуванням технічного звіту про інженерно-геологічні вишукування можливе подальше просідання фундаментів, що може призвести до руйнування прибудови.

12 січня 2018 року на робочому засіданні педагогічного колективу школи № 10, батьків та представників управління освіти Чернігівської міської ради було прийнято рішення про проведення повторного технічного обстеження та надання експертного висновку про стан будівельних конструкцій прибудови приміщення вбиральні до основної будівлі школи  № 10 (вул. Попудренка, 33) для визначення її можливої подальшої експлуатації у Державному підприємстві «Чернігівський Експертно Технічний Центр».

З 15 січня по 26 січня 2018 року для учнів Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 продовжено термін зимових канікул. 

За висновком Державного підприємства «Чернігівський Експертно Технічний Центр» технічний стан прибудови приймається як аварійний. До закінчення проведення ремонтно-відновлювальних робіт експлуатація прибудови неможлива.

Повторний висновок додається для ознайомлення.




Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. Управління освіти Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!