Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 грудня 2017 р.

У Чернігові з 1 січня на лікування онкохворих дітей з міського бюджету надаватиметься допомога у розмірі 10 000 грн


Фото № 1

30 листопада депутати Чернігівської міської ради внесли зміни до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Чернігова. Зокрема, у Положення доданий пункт щодо надання одноразової матеріальної допомоги для лікування дітей, що мають онкологічні захворювання. З 1 січня 2018 року з міського бюджету на лікування дітей з онкологічними захворюваннями буде надаватися матеріальна допомога у розмірі 10 000 грн. Таку допомогу батьки онкохворих дітей можуть отримувати один раз на рік.

Цим же рішенням міської ради встановлений розмір одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста (до 1000 грн), який залежить від рівня забезпеченості сім'ї та надзвичайних обставин, які склалися у заявника або його сім'ї.

Також матеріальна допомога може надаватися пораненим учасникам АТО, сім'ям загиблих та поранених учасників АТО. Так, сім'ї загиблого учасника АТО надається до 10 000 грн; пораненому або сім'ї пораненого учасника АТО (в залежності від ступеня тяжкості поранення, вираженого у відсотках втрати працездатності, що підтверджується довідкою медико-соціальної експертної комісії) - до 5 000 грн. Ця допомога – єдиноразова.

У випадках надзвичайних подій, надзвичайних ситуацій, розмір одноразової матеріальної допомоги визначається окремо за рішенням виконавчого комітету міської ради та погодженням постійної комісії з питань комунальної власності, бюджету та фінансів.

Заяви зі всіма необхідними документами від мешканців міста приймаються відділом звернень громадян міської ради. Виплата матеріальної допомоги здійснюється відділом обліку та звітності міської ради шляхом перерахування коштів на багатофункціональну іменну електронну пластикову картку «Муніципальна картка чернігівця», відділення поштового зв'язку Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» або безпосередньо у відділі.

***

Петиція на офіційному сайті Чернігівської міської ради про допомогу в 10 тис. грн родинам онкохворих дітей Чернігова, яка була розміщена 31 жовтня, за місяць набрала 302 голоси підтримки при 250 необхідних.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!