Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 жовтня 2015 р.

Школярі завітали до міської податкової на «День відкритих дверей»


Фото № 1

З початком нового навчального року фахівці ДПІ у м. Чернігові поновили проведення заходів з майбутніми платниками міста.Податківці намагаються ще з дитинства навчити дітей розуміти необхідність і важливість сплати податків, як невід’ємної частини функціонування держави тавиховати сумлінних платників. Нещодавно на «День відкритих дверей» до міських податківців завітали старшокласники загальноосвітньої школи № 20.

Завідувач сектору комунікацій Алла Булава влаштувала школярам екскурсію приміщенням інспекції, під час якої вони мали змогу ознайомитися зі структурою податкової інспекції, її функціями, особливостями роботи підрозділів.

Екскурсанти відвідали Центр обслуговування платників та дізналися про різноманітні послуги, що пропонує фіскальна служба, а саме: консультації з питань податкового законодавства та єдиного соціального внеску, отримання дозвільних документів, довідок, проведення звірок, подання податкової звітності, кореспонденції та багато інших. Найбільш запитуваною послугою є видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника. Школярі дізналися про порядок одержання «ідентифікаційного коду» та його використання. Крім того, учні одержали пам’ятку, розроблену фахівцями інспекції «Як громадянину отримати «ідентифікаційний код».

Також присутні мали змогу ознайомитися з електронними сервісами ДФС, які постійно вдосконалюються. Так, наприклад, зателефонувавши на сервіс «Пульс» можливо оперативно вирішити суперечливі питання, які виникають у сфері адміністрування податків, повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників фіскальних органів.

Неабияку зацікавленість у старшокласників викликала процедура безкоштовного отримання ключа електронного цифрового підпису, який використовується платниками при поданні звітності через мережу Інтернет.

На завершення зустрічі Алла Булава побажала школярам наполегливості в отриманні знань, творчих злетів і цікавого шкільного життя.

Подібні заходи проводитимуться податківцями протягом усього навчального року і, безумовно, сприятимуть вихованню у молоді свідомого ставлення до сплати податків.

 

 

За повідомленням сектору комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!