Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 квітня 2023 р.

Виконком одноголосно підтримав рішення про відібрання малолітньої дитини від матері

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні, 25 квітня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Під час якого було розглянуто питання про негайне відібрання малолітньої дитини від матері. Членами виконкому воно було підтримано одноголосно. 

Попередньо працівники міського управління у справах дітей, ювенальної превенції Нацполіції, центру соціальних служб та спеціаліст “Сімейної поліклініки” виїхали за місцем проживання матері та дитини. Неповнолітня під час спілкування попросила, щоб її забрали від матері. Комісійно було складено акт оцінки рівня безпеки дитини і визначено як небезпечний.

Як і більшість присутніх, як і більшість чернігівців, і мешканців інших міст, я був вражений тим відео, яке сьогодні в соцмережі виклала 12-річна дівчина, мешканка Чернігова. Їх родину знає вся країна, бо це найстарша мати, як відомо. Дитина скаржиться в цьому відео на знущання, на фізичну загрозу її життю і попереджає, що накладе на себе руки.

Відповідно, ми відразу відреагували і зробили це терміново. Служба у справах дітей спільно з Нацполіцією вилучила дитину. Вона зараз перебуває в одній із лікарень міста. Її оглянули, травм не виявлено. Очевидно, там ще будуть працювати психологи. Але життю дитини нічого не загрожує. Коли її вилучали, то вона підтвердила інформацію, яку виклала в соцмережах, — повідомив під час розгляду цього питання в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Маючи рішення виконавчого комітету, управління у справах дітей Чернігівської міської ради готуватиме позов до суду, який вже і вирішить остаточно чи відібрати дитину у матері, чи повернути їй. 

— У нас є сім днів аби підготувати позов до суду. Завтра ми повідомимо, як це передбачено законодавством, прокуратуру. Дитина поки що буде перебувати в лікарні, пройде необхідні обстеження, потім буде тимчасово влаштована так, як це передбачено чинним законодавством.

В залежності від того, яке рішення прийме суд, буде розглядатися і питання подальшого влаштування. Якщо суд прийме відібрання дитини без позбавлення, то ми дитині будемо пропонувати надати статус дитини позбавленого батьківського піклування, відповідно до постанови, і будемо влаштовувати в сімейні форми виховання,  — говорить начальниця управління у справах дітей Олена Зінченко. 

Олександр Ломако сказав пришвидшити оформлення позову, адже це стосується дитини і потрібно все зробити якомога швидше. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!