Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 грудня 2017 р.

ПРОТОКОЛ громадських слухань на тему: «Обговорення проекту реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові та проекту капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові»

ПРОТОКОЛ
громадських слухань на тему:
«Обговорення проекту реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові та проекту капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові»

 

 

08 грудня 2017 року,    18.00 – 20.30                                                                                м. Чернігів

 

Приміщення зали засідань Деснянської районної у м. Чернігові ради
(м. Чернігів, просп. Перемоги, 141)

 

Відповідно до розпорядження міського голови від 10 листопада 2017 року № 325-р «Про проведення громадських слухань» на громадських слуханнях головує заступник міського голови, голова Дорадчого комітету з проведення громадських слухань Атрощенко О. А.

 

Секретар: Горбач С. А. – головний спеціаліст загального відділу міської ради

 

Присутні:

учасники громадських слухань членів територіальної громади міста Чернігова в кількості 299 осіб (реєстраційні списки на 25 арк. додаються);


Головуючий Атрощенко О. А. оголосив громадські слухання відкритими.

 

Головуючий Атрощенко О. А. запропонував учасникам обрати лічильну комісію у складі 5 (п’яти) чоловік.

Представники громадськості внесли пропозиції включити до лічильної комісії громадян: 


1. Грецький В. М. 

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – всі, крім тих, хто «Проти» та «Утримались»

ПРОТИ – 0

УТРИМАЛИСЬ – 2

 

2. Сила Т. М. 

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – всі, крім тих, хто «Проти» та «Утримались»

ПРОТИ – 2

УТРИМАЛИСЬ – 3

 

3. Гуща Ю. М.

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 228

ПРОТИ – 3

УТРИМАЛИСЬ – 68

 

4. Літошко В. О. 

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 268

ПРОТИ – 2

УТРИМАЛИСЬ – 28

 

5. Надженко С. І.

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 184

ПРОТИ – 0

УТРИМАЛИСЬ – 0

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий Атрощенко О. А. запросив лічильну комісію зайняти свої місця та обрати голову лічильної комісії. За повідомленням членів лічильної комісії головою комісії обраний Грецький В. М.

Головуючий Атрощенко О. А. запропонував затвердити порядок денний та оголосив про регламент роботи, затверджений Дорадчим комітетом з проведення громадських слухань:

Обговорення питання – 1 год. 15 хв

Доповідь – до 15 хв.

Запитання – до 1-ї хв.

Відповідь – до 3-х хв.

Запитання-відповіді – до 20 хв.

Обговорення пропозицій – до 25 хв.

Голосування щодо внесення пропозицій та прийняття рішень – до 15 хв.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

І. Обговорення проекту реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові.

Доповідає: Мазур Тетяна Геннадіївна – директор приватного підприємства «Портал – М»

 

ІІ. Обговорення проекту капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові.

Доповідає: Мельник Станіслав Петрович – представник ТОВ «Сіті-проект»

                      

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 187

ПРОТИ – 0

УТРИМАЛИСЬ – 0

Рішення прийнято.

 

І. СЛУХАЛИ: Презентація проекту реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові.

Директор приватного підприємства «Портал – М». презентувала проект реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові.

Калюжний С. С. повідомив про те, що цей проект був схвалений містобудівною радою.

 

ЗАПИТАННЯ:

Громадянин міста, що не представився запитав, коли планується завершення робіт по реконструкції.

Гашпар О. Р. запитав проектанта чи не пов'язане виготовлення проекту без проведення конкурсу із обранням проектанта радником міського голови та чому проект не відповідає тому, що намальовано на опорному плані Генерального плану міста та графічній частині Детального плану центральної частини міста, а також, яка буде площа мощення.

Сиворакша А. запитав чи враховував розробник той факт, що по даному мощенню будуть ходити тисячі людей і на основі чого був розроблений макет мощення вишиванки і чи були залучені думки експертів стосовно того, яку вишиванку обирати.

Гоголєва А. запитала чому така низька якість візуалізації орнаменту проекту і чи представлені схеми вже є схемами для будівельників.

Безбородько С. запитав які проекти виконані проектантом у публічних просторах нашого міста або інших містах, які подібні до запропонованого проекту.

Булисиченко А. запитала, яким було технічне завдання, на основі якого розроблявся загальний проект реконструкції Алеї героїв та, де його можна переглянути, а також, де можна переглянути фіксовані документи стосовно обговорення проекту реконструкції.

Караулов Д. запитав чи вважають розробники проекту доцільним використання таких типових і розповсюджених матеріалів у такій надважливій частині міста, як Алея героїв і чи вважають розробники проекту доцільним позбавляти Чернігів своєї унікальності.

Іващенко С. запитав чи вважає міська влада співпрацю з такими некомпетентними проектантами доцільною та чи вважає міська рада доцільним витрачати 1 млн доларів на такий поганий проект.

Мешканець міста, що не представився запитав, де можна подивитися протоколи або відео, де зареєстрована участь людей, які приймали участь у обговоренні цього проекту. 

На всі запитання учасників громадських слухань відповіла Мазур Т. Г. – проектант, директор приватного підприємства «Портал – М».

 

ПРОПОЗИЦІЇ: 

1) Від Чернігівської міської організації «Добровольці» надійшли пропозиції:

- при проведенні робіт на вказаних територіях з особливою увагою ставитись до архітектурних історичних знахідок, а не використовувати практику реконструкції скверу Богдана Хмельницького.

- використовувати досвід провідних країн у стилізації розкопаних елементів споруд, а саме проводити музеєфікування, тобто обробляти речовинами, які збережуть первісний вигляд та накривати ударостійким склом із підсвіткою чи без неї, а також врахувати процедуру музеєфікування у стратегії розвитку туризму та промоції міста Чернігова.

2) Від громадського активіста Герасименка надійшла пропозиція:

- встановити камери відеоспостереження на зразок системи «Смарт-сіті», яка активно впроваджується в розвинутих країнах США та Японії, яка буде допомагати у запобіганні порушень та фіксації злочинів, що може зменшити випадки вандалізму.

- встановити сонячні батареї із можливістю підзарядки пристроїв, а також вільної системи Wi-Vi.

3) Від Вячеслава Гаричева надійшла пропозиція передбачити заходи щодо збереження існуючих міських комунікацій на Алеї героїв.

4) Від Ярослава Задорожного надійшла пропозиція зробити український конкурс ескізного проекту.

5) Від Гашпара О. Р. надійшла пропозиція визнати проект, виготовлений підприємством «Портал – М», неприйнятним і таким, що не підлягає виконанню, міській раді рекомендувати не виділяти кошти на реалізацію цього проекту і оголосити всеукраїнський конкурс, відповідно до Закону України «Про архітектурну діяльність», на кращу архітектурну споруду.

6) Від мешканця міста, що не представився, надійшла пропозиція щодо організації конкурсу та створення робочої групи з громадськості.

7) Проскуріна Н. запропонувала змінити діючий Регламент громадських слухань та перенести розгляд другого питання порядку денного на наступний раз.

8) Мешканець міста, що не представився запропонував зняти проект реконструкції, запропонований Мазур Т. Г. з голосування.

9) Гривко С. Д. запропонував створити робочу групу та зняти цей проект з розгляду.

 

Заслухавши всі пропозиції, головуючий Атрощенко О. А. поставив на голосування пропозиції у порядку їх надходження:

1) Визнати проект реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові неприйнятним і таким, що не підлягає виконанню. Рекомендувати Чернігівській міській раді не виділяти кошти на реалізацію цього проекту і оголосити всеукраїнський архітектурний конкурс кращих проектів щодо реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 99

ПРОТИ – 72

УТРИМАЛИСЬ – 17

НЕ ГОЛОСУВАЛИ – 111 

(Рішення не прийнято)

 

2) Створити робочу групу та врахувати висловлені зауваження щодо вдосконалення проекту реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 91

ПРОТИ – 68

УТРИМАЛИСЬ – 26

НЕ ГОЛОСУВАЛИ – 114 

(Рішення не прийнято)

 

ІІ. СЛУХАЛИ: Презентація проекту капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові.

 

О. А. Атрощенко надав слово для доповіді Мельнику Станіславу Петровичу – представнику ТОВ «Сіті-проект». У цей час у залі почались висловлювання щодо недостатньої кількості присутніх для подальшого проведення громадських слухань, у зв’язку з цим головуючий оголосив громадські слухання закритими.

 

 

Голова громадських слухань                                                           О. А. Атрощенко

 

Секретар громадських слухань                                                        С. А. Горбач

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!