Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 березня 2019 р.

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта - проекту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом у м. Чернігові»

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта -

проекту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради

«Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом  у м. Чернігові»

 

 

1. Вид та назва регуляторного акта: проект рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом у м. Чернігові».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності: управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:

- врегулювання  порядку користування міським пасажирським автомобільним транспортом, обладнаним пристроями автоматичної системи оплати і контролю проїзду, що здійснює перевезення пасажирів маршрутами загального користування у місті Чернігові;

- врегулювання відносин перевізників, водіїв транспортних засобів, контролерів та пасажирів під час надання транспортних послуг автомобільним транспортом в умовах впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду;

-   посилення контролю за дотриманням перевізниками вимог нормативно-правових документів у сфері пасажирських перевезень;

-   підвищення якості й безпеки надання послуг з перевезення пасажирів.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 25.02.2019 року по 11.03.2019 року.

5. Тип відстеження: базове відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження: статистичний

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність регуляторного акта, а також способи одержання даних.

Впровадження автоматизованої системи оплати проїзду має призвести до здійснення належного контролю за обсягами пасажирських перевезень, у тому числі пільгових, що забезпечує прозорість механізму відшкодування вартості проїзду пільговим категоріям громадян.

Посилення контрою за обсягами пасажирських перевезень та за станом оплати поїздок дозволить спрямувати кошти на підвищення безпеки та якості транспортних послуг.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

Відстеження результативності проекту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом у м. Чернігові» здійснюватиметься за такими показниками:

- кількість суб’єктів господарювання, на які поширюється дія даного регуляторного акта;

- розмір коштів і час, що витрачатимуться суб'єктами господарювання та/або фізичними особами, пов'язаними з виконанням вимог акта;

- кількість скарг/звернень громадян на якість надання відповідних послуг;

- рівень поінформованості суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців з основних положень акта.

Проект рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом у м. Чернігові» та аналіз регуляторного впливу цього акту були оприлюднені з метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень від  фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради за електронною адресою: www.chernigiv-rada.gov.ua у розділі «Регуляторна політика» (пункт «Оприлюднення проектів регуляторних актів»).

До розробника даного проекту рішення у термін, передбачений для обговорення,  пропозиції та зауваження  не надходили.

 

  

Начальник управління                                                                                          О. РИЖИЙ 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!