Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 листопада 2018 р.

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта -рішення Чернігівської міської ради від 29.09.2011 року «Про Правила утримання собак та котів у м. Чернігові»

Звіт про періодичне відстеження результативності  регуляторного акта -
рішення Чернігівської міської ради від 29.09.2011 року
«Про Правила утримання собак та котів у м. Чернігові»

 

1.   Вид та назва регуляторного акта:  рішення Чернігівської міської ради  від 29 вересня 2011 року  «Про Правила утримання собак та котів у м.Чернігові» (далі – Правила).

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності: управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття регуляторного акта.

Правила  розроблені для врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми тваринами, забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану територій, підвищення рівня благоустрою міста та відповідальності власників тварин.

4. Строк виконання заходів з відстеження : з 01.11.2018р. по 23.11.2018р.

5.  Тип відстеження: періодичне  відстеження.

6.   Методи одержання результатів відстеження: статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежується результативність регуляторного акта, а також способи одержання даних.

Правила  були розроблені для врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми тваринами, забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану території, підвищення рівня благоустрою міста та відповідальності власників тварин.

 Дія Правил базується на впровадженні реєстрації тварин у місті, постійному контролі за дотриманням Правил власниками тварин та притягненні до адміністративної відповідальності порушників.  Цей механізм  не спрацьовував  за відсутності  системи реєстрації  тварин, єдиної бази даних домашніх та безпритульних тварин у місті.

У поточному році завершено будівництво пункту тимчасового утримання тварин  по вул. Володимира Дрозда у м. Чернігові та  розпочато вилов, стерилізацію щеплення, профілактичні обробки безпритульних тварин із тимчасовою перетримкою у Пункті тимчасового утримання тварин. 

Рішенням Чернігівської міської ради в  жовтні поточного року було створено комунальне підприємство «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» Чернігівської міської ради.

Підприємство створено з метою врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми та іншими тваринами на території міста Чернігова, зменшення кількості безпритульних тварин шляхом їх стерилізації та адопції, здійснення обліку, реєстрації, ідентифікації тварин, ведення загальної електронної бази домашніх та безпритульних тварин у місті Чернігові.

Вищезазначені події є основою  для подальшого врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми та безпритульними тваринами у м. Чернігові та впровадження реєстрації тварин.

  За результатами отриманого досвіду роботи пункту тимчасового утримання тварин та для впровадження   дієвого механізму реєстрації тварин, до Правил необхідно внести зміни.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.

Протягом звітного періоду від громадян надходили звернення з питань дотримання мешканцями міста положень, зазначених у  Правилах утримання собак та котів. За отриманими від мешканців міста зверненнями, управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради    було скеровано  розпорядчі листи про посилення контролю за дотриманням відповідних положень Правил утримання собак та котів до комунального підприємства «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.

Проведена комунальним підприємством «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради  у 2016-2018 роках робота з виявлення  порушників Правил утримання собак та котів у м. Чернігові підтвердила необхідність запровадження реєстрації тварин у єдиній базі даних тварин міста для забезпечення дієвого контролю за дотриманням Правил. 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Впровадження Правил утримання собак та котів у м. Чернігові сприяло підвищенню обізнаності мешканців міста з  питань обов’язків та прав власників собак  та відповідальності за порушення. 

Оцінка результативності реалізації регуляторного акта  показала про  необхідність внесення змін до Правил утримання собак та котів у м.Чернігові. 

До Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Чернігівської міської ради на 2019 рік включено питання внесення змін до Правил утримання собак та котів у м. Чернігові.

 


Начальник управління 
житлово-комунального господарства
Чернігівської міської ради                                                                                                 Я. В. Куц

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!