Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 жовтня 2018 р.

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 21.09.2017 року № 23/VII-14 «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам в місті Чернігові, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради від 28.04.2011 року (8 сесія 6 скликання)»

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 21.09.2017 року № 23/VII-14 «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам в місті Чернігові, затвердженого рішенням  Чернігівської міської ради від 28.04.2011 року (8 сесія 6 скликання)»

1. Вид та назва регуляторного акта: рішення Чернігівської міської ради «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам в місті Чернігові", затвердженого рішенням міської ради від 28.04.2011 року  (8 сесія 6 скликання)».

2. Назва виконавця заходів з відстеження: управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття регуляторного акта:  створення єдиних організаційно-правових та економічних засад визначення розмірів та порядку відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам в місті Чернігові, зокрема, визначення чіткого порядку, процедур, термінів визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам, внесених змін та доповнень від 01.03.2017 року до Постанови Кабінету Міністрів України №284 від 19.04.1993 року «Про Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам».

4. Строк виконання заходів з відстеження результативності регуляторного акта: з 8 жовтня 2018 року по 26 жовтня 2018 року

5. Тип відстеження: повторне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження: використано аналітичний та статистичний методи збору даних та інформації.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних.

Проведено аналіз отриманих даних та інформації. Прийняття даного рішення дозволило міській раді, з урахуванням змін законодавства, визначати та забезпечувати відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам, які заподіяні вилученням (викупом) та тимчасовим зайняттям земельних ділянок, встановленням обмежень щодо їх використання, погіршенням якості ґрунтового покриву та інших корисних властивостей земельних ділянок або приведенням їх у непридатний для використання стан та неодержанням доходів у зв'язку з тимчасовим невикористанням земельних ділянок.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акта.

При відстеженні результативності акту досліджувалися та вивчалися наступні показники:

ефективність розробленого порядку;

рівень поінформованості суб'єктів господарювання та фізичних осіб з основних положень регуляторного акта;

кількість суб’єктів, якими завдано збитки;

суми завданих збитків власникам землі та землекористувачам;

відшкодовані суми завданих збитків;

кількість укладених договорів про відшкодування сум збитків.

За результатами відстеження встановлено:

кількість суб’єктів господарювання юридичних та фізичних осіб, громадян, якими заподіяно збитки – 54;

затверджено 62 акти на загальну суму визначених збитків 20,6 млн.грн.;

укладено 23 договори про добровільне відшкодування 14,3 млн.грн.  визначених збитків;

відшкодовано суму нарахованих збитків у розмірі 6,3 млн.грн.

9. Оцінка результативності реалізації регуляторного акту та ступеня досягнення визначених цілей.

За відповідний період після прийняття рішення міською радою, щодо внесення змін та доповнень до Положення про порядок визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам в місті Чернігові, відслідковується тенденція зниження числа порушень які, призводять до виникнення збитків. Даний регуляторний акт міської ради дисциплінує землекористувачів та орендарів, і не тільки порушників земельного законодавства, а також і нових користувачів, своєчасно оформити відповідне право користування земельними ділянками.

 

 

Начальник управління

земельних ресурсів

Чернігівської міської ради                                                                                   В. Л. Дмитренко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!