Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 травня 2017 р.

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 28 квітня 2016 року № 7/VII - 22 «Про порядок продажу земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові»

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта -
рішення Чернігівської міської ради від 28 квітня 2016 року № 7/VII - 22  «Про порядок продажу земельних ділянок  комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові»

 

1. Вид та назва регуляторного акта:

Рішення Чернігівської міської ради від 28 квітня 2016 року № 7/VII - 22 "Про порядок продажу земельних ділянок  комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові".

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності:

Управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:

- встановлення правил продажу земельних ділянок комунальної власності та права оренди на них та реалізації можливостей передачі в користування земельних ділянок, вільних від забудови;

- надходження коштів від продажу земельних ділянок комунальної власності та прав на них;

- врегулювання питань щодо земельних відносин у м. Чернігові, зокрема в частині продажу земельних ділянок комунальної власності на земельних торгах.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 04.05.2017 р. по 23.05.2017 р.

5. Тип відстеження: повторне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження: аналітичний, статистичний.

7.  Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність:

Прийняття рішення забезпечило міській раді можливість продажу земельних ділянок комунальної власності та права оренди на них та реалізації можливостей передачі в користування земельних ділянок, вільних від забудови.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

За відповідний період, на підставі рішення було проведено земельні торги (аукціон) з продажу права оренди земельної ділянки комунальної власності, на якому було продано право оренди земельної ділянки (кадастровий номер 7410100000:01:010:0152), площею 0,1271 га, строком до 31 грудня 2021 року, по вул. Незалежності, біля будинку № 46 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

9. Оцінка результативності реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

З моменту прийняття зазначеного вище рішення міської ради було залучено до сплати одного платника орендної плати за землю, яким сплачено оренду плату за рік вперед у сумі 10254,32 грн. та встановлено розмір орендної плати за земельну ділянку на 8 % вище від стартової ціни лоту.

Крім того, підготовлено матеріали для продажу права оренди ще на 4 земельні ділянки.

Слід зазначити, що земельні торги з продажу права оренди на земельну ділянку (кадастровий номер 7410100000:01:004:0263), площею 0,9133 га, строком до 31 грудня 2021 року, по вул. Володимира Дрозда для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості не відбулись, оскільки до виконавця не надійшло пропозицій від зацікавлених осіб. Скоріш за все, це пов'язано із складним фінансовим становищем суб'єктів господарювання.

До Чернігівської міської ради надходять клопотання від зацікавлених осіб, в основному на земельні ділянки комерційного призначення з невеликими площами.

Вважаємо, що оцінку виконання рішення  від 28 квітня 2016 року № 7/VII - 22 "Про порядок продажу земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові" можна вважати за задовільну.

 

 

 

Начальник управління земельних

ресурсів Чернігівської міської ради                                                       В. Л. Дмитренко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!