Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 грудня 2016 р.

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта - рішення міської ради від 22 липня 2009 року «Про затвердження змін до Порядку проведення конкурсу на право укладання договору оренди комунального майна»

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта - рішення міської ради від 22 липня 2009 року «Про затвердження змін до Порядку проведення конкурсу на право  укладання договору оренди комунального майна»

 

1. Вид та назва регуляторного акта: Рішення міської ради від 22 липня 2009 року «Про затвердження змін до Порядку проведення конкурсу на право  укладання договору оренди комунального майна» (40 сесія 5 скликання).

2. Назва виконавця заходів з відстеження: Фонд комунального майна Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:  Порядок розроблено з метою визначення механізму проведення конкурсу на право оренди майна комунальної власності територіальної громади м. Чернігова за принципом аукціону при визначенні переможця конкурсу.

4. Строк виконання заходів з відстеження:

 З 26 листопада 2016 року по 23 грудня 2016 року.

5. Тип відстеження: Періодичне.

6. Методи одержання результатів відстеження: Аналіз статистичних даних.

7. Дані та припущення на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних:

З 24 травня 2011 року набрали чинності зміни до статті 9 Закону України “Про оренду державного та комунального майна” щодо порядку прийняття рішення про оренду і визначення орендарів комунального майна, а саме: розміщення орендодавцем в офіційних друкованих засобах масової інформації оголошення про намір передати майно в оренду, а по закінченню 10-денного терміну при поданні однієї заяви - укладення договору оренди з  заявником, двох або більше заяв - оголошення конкурсу на право укладення договору оренди. 

Крім того, Кабінетом Міністрів України прийнята постанова від 31.08.2011 № 906 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна».

Таким чином, конкурс на право укладання   договору оренди комунального майна  проводиться тільки у разі наявності двох і більше заяв.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності актів:

 

За   11 місяців          2014 року

За   11 місяців          2015 року

За   11 місяців          2016 року

Кількість договорів оренди укладених за станом на  01.12.2014/2015/ 2016

фондом комунального майна міської ради,

 комунальними підприємствами і бюджетними установами

Кількість проведених конкурсів/ укладених по ним договорів оренди

фондом комунального майна міської ради,

 комунальними підприємствами і бюджетними установами

Кількість розміщених  оголошень про наміри щодо передачі в оренду / об’єктів оренди/ укладених по ним договорів оренди

фондом комунального майна міської ради,

 комунальними підприємствами і бюджетними установами

 

 

190

352

 

 

 

0/0

0/0

 

 

 

 

10/16/9

32/47/32

 

 

182

378

 

 

 

1/1

4/4

 

 

 

 

11/19/8

41/70/54

 

 

191

371

 

 

 

2/1

1/1

 

 

 

 

12/28/16

36/77/45

 

9. Оцінка результатів реалізації регулятивного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

Порядок проведення конкурсу на право  укладання договору оренди комунального майна забезпечував досягнення встановлених цілей шляхом створення чіткого механізму та процедури проведення конкурсу на право оренди майна комунальної власності територіальної громади м. Чернігова із запровадженням відкритості пропонування розміру орендної плати за принципом аукціону при визначенні переможця конкурсу.

З метою приведення  Порядку проведення конкурсу на право укладання   договору оренди комунального майна у відповідність до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та нормативно-правових актів з питань оренди майна, підвищення ефективності використання комунального майна територіальної громади м. Чернігова Чернігівською міською радою прийнято рішення від 26 червня 2012 року «Про внесення змін  до Порядку проведення конкурсу на право укладання   договору оренди комунального майна, затвердженого рішенням міської  ради від 22.07.2009 року (40 сесія        5 скликання)» (22 сесія 6 скликання),  яким зазначений више Порядок викладено у новій редакції. 

Спрощена процедура передачі майна в оренду, передбачено проведення конкурсу тільки у разі наявності двох і більше заяв.

Враховуючи те, що практично на всі об’єкти комунальної власності, які пропонувалися для передачі в оренду,   надходило по одній заяві  конкурси на право укладання   договору оренди комунального майна майже не проводилися.

 

 

 

Голова фонду комунального майна

Чернігівської міської  ради                                                                                           О. Ю. Єпінін   

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!