Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 лютого 2018 р.

Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 січня 2015 року “Про місцеві податки” (47 сесія 6 скликання) зі змінами і доповненнями (49 сесія, 53 сесія 6 скликання, № 3/VII-11, № 13/VII-20, № 14/VII–20, № 16/VII-2, № 19/VII–16, № 25/VII-26, № 26/VII-14)

проект 

28/VII 


Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від
30 січня 2015 року “Про місцеві податки”
(47 сесія 6 скликання) зі змінами і доповненнями
(49 сесія, 53 сесія 6 скликання, № 3/VII-11, № 13/VII-20,
№ 14/VII–20, № 16/VII-2, № 19/VII–16, № 25/VII-26, № 26/VII-14)

 

Керуючись пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, на підставі норм Податкового кодексу України зі змінами і доповнення, міська рада вирішила:

1. Внести наступні зміни і доповнення до рішення міської ради від 30 січня 2015 року “Про місцеві податки” (47 сесія 6 скликання) зі змінами і доповненнями (49 сесія, 53 сесія 6 скликання, № 3/VII-11, № 13/VII-20, № 14/VII–20, № 16/VII-2, № 19/VII–16, № 25/VII-26, № 26/VII-14):

1.1. Підпункт 3.2 пункту 3 Положення про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додаток 2 до рішення), доповнити підпунктами “л”, “м”, “н” і “о” такого змісту:

“л) об’єкти нежитлової нерухомості державних та комунальних дитячих санаторно-курортних закладів та закладів оздоровлення та відпочинку дітей, а також дитячих санаторно-курортних закладів та закладів оздоровлення і відпочинку дітей, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій, які є неприбутковими і внесені контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій. У разі виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій декларація подається платником податку протягом 30 календарних днів з дня виключення, а податок сплачується починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому відбулося виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій;

м) об’єкти нежитлової нерухомості державних та комунальних центрів олімпійської підготовки, шкіл вищої спортивної майстерності, центрів фізичного здоров’я населення, центрів з розвитку фізичної культури і спорту інвалідів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також центрів олімпійської підготовки, шкіл вищої спортивної майстерності, дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спортивних споруд всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств, їх місцевих осередків та відокремлених підрозділів, що є неприбутковими та включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій. У разі виключення таких установ та організацій з Реєстру неприбуткових установ та організацій декларація подається платником податку протягом 30 календарних днів з дня виключення, а податок сплачується починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому відбулося виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій;

н) об’єкти нежитлової нерухомості баз олімпійської та паралімпійської підготовки. Перелік таких баз затверджується Кабінетом Міністрів України;

о) об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним або прийомним сім’ям, у яких виховується п’ять та більше дітей”.

1.2. Підпункт “и” підпункту 3.2 пункту 3 Положення про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додаток 2 до рішення) виключити.

1.3. Пункт 11 Положення про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додаток 2 до рішення), доповнити підпунктами 11.2 і 11.3 такого змісту:

“11.2. У разі, якщо контролюючий орган не надіслав (не вручив) податкове/податкові повідомлення-рішення у строки, встановлені підпунктом 8.2 пункту 8 цього Положення, фізичні особи звільняються від відповідальності, передбаченої цим Положенням за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання.

11.3. Податкове зобов’язання з цього податку може бути нараховано за податкові (звітні) періоди (роки) в межах строків, визначених пунктом 102.1 статті 102 Податкового кодексу України”.

1.4. Абзац перший підпункту 6.2 пункту 6 Положення про плату за землю (додаток 4 до рішення) викласти в такій редакції:

“6.2. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб підпунктом 8.1 цього Положення, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:”.

1.5. Пункт 9 Положення про плату за землю (додаток 4 до рішення) доповнити підпунктом 9.4 такого змісту:

“9.4. Плата за землю за земельні ділянки, надані для залізниць у межах смуг відведення, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, справляється у розмірі 25 відсотків податку, обчисленого відповідно до пункту 5 цього Положення”.

1.6. Пункт 12 Положення про плату за землю (додаток 4 до рішення) доповнити пунктом 12.9 і 12.10 такого змісту:

“12.9. У разі, якщо контролюючий орган не надіслав (не вручив) податкове (податкові) повідомлення-рішення у строки, встановлені цим пунктом, фізичні особи звільняються від відповідальності, передбаченої цим Положенням за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання.

12.10. Податкове зобов’язання з цього податку може бути нараховано за податкові (звітні) періоди (роки) в межах строків, визначених пунктом 102.1 статті 102 Податкового кодексу України”.

2. Прес-службі Чернігівської міської ради (Чусь Н. М.) забезпечити оприлюднення цього рішення згідно з чинним законодавством.

3. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2018 року.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Шевченка О. В., постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, бюджету та фінансів (Тарасовець О. М.) та Чернігівську об’єднану державну податкову інспекцію Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області (Кульбака Я. В.).


 

 

Міський голова                                                                                                      В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!