Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 листопада 2017 р.

Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг у 2018 році

проект 

25/VII -

Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними
громадами (іншими органами місцевого самоврядування)
у сфері надання послуг у 2018 році


Для забезпечення належного рівня послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 82, 86, 93, 94, 96, 103-2, 103-4 Бюджетного кодексу України, з метою належного утримання дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, закладів охорони здоров’я, позашкільних навчальних закладів міста, міська рада вирішила:

1. Затвердити фінансовий норматив витрат на отримання послуг у бюджетних закладах освіти, охорони здоров’я, позашкільної освіти, які утримуються за рахунок коштів міського бюджету м. Чернігова, на 2018 рік на одного одержувача таких послуг згідно з додатком до цього рішення.

2. У місячний термін з дня прийняття рішення головним розпорядникам коштів міського бюджету: управлінню освіти Чернігівської міської ради (Білогура В. О.), управлінню охорони здоров'я Чернігівської міської ради (Кухар В. В.), управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради (Шевчук О. І.), управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради (Дериземля А. В.) організувати роботу та забезпечити укладення договорів з об’єднаними територіальними громадянами (іншими органами місцевого самоврядування) про міжбюджетні трансферти, виходячи з кількості одержувачів послуг.

3. Встановити, що послуги у сфері освіти, охорони здоров’я, культури та спорту надаються закладами м. Чернігова безкоштовно для громадян, які проживають за межами міста Чернігова, тільки за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Чернігівської міською радою та відповідною територіальною громадою чи органом місцевого самоврядування.

4. Встановити, що громадяни, які отримують послуги в закладах м. Чернігова, але проживають за межами міста Чернігова, у разі відсутності угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Чернігівською міською радою та відповідноютериторіальною громадою чи органом місцевого самоврядування, мають право самостійно їх оплачувати, виходячи з нормативу, затвердженому у додатку до цього рішення.

5. Керівникам відповідних бюджетних установ здійснювати зарахування таких коштів до спеціального фонду бюджетних установ на рахунок власних надходжень, як плата за надані послуги.

6. Встановити, що дія пункту 4 цього рішення не розповсюджується на випадки безпосередньої загрози життю пацієнта та хворих, які направляються у спеціалізовані відділення міських лікувальних закладів, а також дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей (учнів), які представляють інтереси міста у конкурсах та змаганнях.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Хоніч О.П. 

 

 

Міський голова                                                                                           В. А. Атрошенко 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!