Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 вересня 2017 р.

Про звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Фонду державного майна України щодо передачі із державної власності у комунальну власність територіальної громади Чернігова об’єктів енергетичної системи, що розташовані на території м. Чернігова.

 проект 

23/VII-


Про звернення до Міністерства
енергетики та вугільної промисловості
 України та Фонду державного майна України
щодо  передачі із державної власності
у комунальну власність територіальної
громади Чернігова об’єктів енергетичної
системи, що розташовані на території м. Чернігова.

 

З метою забезпечення прав і захисту інтересів територіальної громади Чернігова, дієвого контролю за збереженням, оновленням, ефективним використанням і розвитком майна, що належить всім громадянам України, прискорення розвитку матеріально-технічної бази соціального і виробничого потенціалу Чернігова, запобігання проявам монополізму і корупції;

На підставі ст. 4 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» № 147/98-ВР від 03.03.1998 р., Закону України «Про управління об'єктами державної власності» № 185-V від 21.09.2006 р. у відповідності до Постанови КМУ від 05.11.1991 р. N 311 «Про розмежування державного майна України між загальнодержавною (республіканською) власністю і власністю адміністративно-територіальних одиниць (комунальною) власністю», спільного наказу Фонду державного майна України і Міністерства економіки України № 908/68 від 19.05.99 «Про управління державним майном, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств у процесі приватизації, але перебуває на їх балансі» (п.1.4. абз.4; п.2.3.), «Порядку розпорядження державним майном, що належить до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України» (п.1.5.), затвердженого Наказом Міненерговугілля від 12.04.2011 р. № 62 міська рада вирішила: 

1. Звернутись в  Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з пропозицією передати із державної власності у комунальну власність територіальної громади Чернігова всі об’єкти державного майна, що входять до сфери управління Міністерства, розташовані на території Чернігова, в т.ч. які не увійшли до статутного капіталу господарських товариств у процесі приватизації і зараз наявні в Єдиному реєстрі об’єктів державного майна, адміністрування якого здійснює Фонд державного майна України.

2. Звернутись до  Фонду державного майна України з проханням погодити передачу із державної власності у комунальну власність територіальної громади Чернігова всі об’єкти державного майна, що входять до сфери управління Міністерства, розташовані на території Чернігова, в т.ч. які не увійшли до статутного капіталу господарських товариств у процесі приватизації і зараз наявні в Єдиному реєстрі об’єктів державного майна, адміністрування якого здійснює Фонд державного майна України.

3. Доручити Фонду комунального майна Чернігівської міської ради підготувати і направити відповідні звернення в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Фонд державного майна України.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Черненка М.П. та постійну комісію з питань комунальної власності бюджету та фінансів міської ради.

 

 

Міський голова                                                                                              Атрошенко В.А.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!