Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 серпня 2017 р.

Створений у Чернігові Інклюзивно-ресурсний центр забезпечуватиме інтеграцію дітей з особливими потребами у загальноосвітній простір


Фото № 1

Сьогодні депутати Чернігівської міської ради схвалили рішення про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради (скорочене найменування – ІРЦ № 1).

Інклюзивно-ресурсний центр є установою, що створюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах.

Створення та діяльність Центру в Чернігові сприятиме забезпеченню дітям з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки з урахуванням їх індивідуальних потреб та системного кваліфікованого супроводження. 

Прийняття цього рішення дозволить продовжити реалізацію комплексу заходів щодо поліпшення доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг та їх інтеграцію в загальноосвітній простір.

Цим же рішенням міська рада затвердила Статут комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради. Уповноваженим органом управління інклюзивно-ресурсними центрами визначили управління освіти Чернігівської міської ради.

Як відомо, у липні 2017 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг».

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади протягом двох місяців рекомендовано утворити інклюзивно-ресурсні центри.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!