Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 липня 2017 р.

Найголовніше сьогодні - надавати якісні комунальні послуги для мешканців міста

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10


Про це сказав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 18 липня під час зустрічі з трудовим колективом житлово-комунальної сфери міста у Міському палаці культури. 

Темою обговорення на зустрічі було підвищення тарифів на послуги з утримання та обслуговування будинків і прибудинкових територій у місті та надання якісних послуг.

Сьогодні потенціал житлово-комунального господарства міста, на переконання міського голови, потребує відновлення. Міський голова також сказав, що абсолютно відповідальним кроком є підняття комунальних тарифів і їх потрібно відпрацьовувати. Втім, найголовніше - це надавати якісні послуги і нам всім це потрібно зрозуміти.

 

  - Спочатку людині потрібно надати якісні послуги, щоб це їй сподобалося, і вже після цього вона оцінить нашу роботу. За цим є майбутнє житлово-комунального господарства і майбутнє міста, – сказав Владислав Атрошенко.

 

 Міський голова також повідомив, що у Чернігові середній тариф сьогодні 3,49 грн за кв. м, а по інших містах України приблизно 3,5 - 4,1 грн за кв. м. Втім, у деяких містах з вартості тарифу виключені певні послуги, зокрема: внутрішнє прибирання під’їзду, вивіз сміття та ін. У Чернігові насиченість послуг одна з найбільших, а тариф відповідає середньому по країні.

Загалом у сфері ЖКГ Чернігова працює близько 2000 чоловік. Це працівники КП «АТП 2528», КП «ЖЕК-10», КП «ЖЕК-13», КП «Новозаводське», КП «Деснянське», КП «Зеленбуд», КП «Чернігівводоканал».

Для порівняння міський голова навів цифри, скільки коштів виділялося на сферу ЖКГ міста у 2016 та 2017 роках:

                                            2016-й рік                                                                   2017-й рік       

КП «АТП-2528»                      17 млн                                                                        30 млн

КП «Зеленбуд»                     10 млн                                                                          20 млн

Сукупно:                                

КП «ЖЕК-10", "ЖЕК-13",           42 млн та 25 млн  (дотація з міського бюджету)                   122 млн

КП «Новозаводське",            

КП «Деснянське»                                                                

Звертаючись до керівників комунальних підприємств міський голова наголосив, що у нього є надзвичайно багато об’єктивних зауважень щодо їх роботи. Кожного дня він рекомендував їм робити обхід своєї території та якомога більше спілкуватися з людьми і своїм колективом.

Владислав Атрошенко також розповів про плани міста щодо оновлення комунальної техніки впродовж 2019-2020 років. Адже, якісні послуги здійснювати примітивною технікою - метлою, лопатою, топором і зубилом неможливо. За його словами, деякі кроки вже зроблені, а деякі ще передбачено зробити найближчим часом, щоб повністю осучаснити парк комунальної техніки у місті. 

Міський голова повідомив присутнім, яка комунальна техніка вже придбана та буде куплена для обслуговування міста:

 придбано: МАЗів -  10 шт., Глобусів (машина для підмітання вулиць) -  2 шт., Амкодор -  2 шт., МТЗ 82- 4 шт., аварійних машин - 2 шт.;

 буде закуплено: МАЗ - 4 шт.  (два з них великих), МТЗ 82 -  4 шт.

 Владислав Атрошенко розповів також про підготовку міста до зими, про новий підхід у боротьбі з ожеледицею, який дозволить зекономити бюджетні кошти. 

Під час спілкування міський голова відповів на запитання працівників ЖКГ міста. Для присутніх у залі презентовано фільм про роботу комунальних служб у Чернігові.

Владислав Атрошенко висловив глибоку вдячність всім працівникам ЖКГ за їхню нелегку та відповідальну працю і вручив почесні відзнаки Чернігівського міського голови. 

 Розпорядженням Чернігівського міського голови за сумлінну працю у сфері житлово-комунального господарства та високий професіоналізм оголошена Подяка Чернігівського міського голови:

– ГОЛОВАНЬ Наталії Іванівні, озеленювачу 2-го розряду комунального підприємства "Зеленбуд" Чернігівської міської ради;

– ЖОГ Любові Яківні, робітнику з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями дільниці з обслуговування житлового фонду № 1 комунального підприємства "Деснянське" Чернігівської міської ради;

– ІВАЩЕНКУ Леоніду Івановичу, водію автоколони № 1 комунального підприємства "АТП-2528" Чернігівської міської ради;

– КОВАЛЕНКО Олександрі Миколаївні, робітнику з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями відділу з обслуговування житлового фонду № 2 комунального підприємства "Новозаводське" Чернігівської міської ради;

– КОСОВІЙ Тетяні Анатоліївні, робітнику з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями відділу з обслуговування житлового фонду № 1 комунального підприємства "Новозаводське" Чернігівської міської ради;

– ЛУТЧЕНКУ Володимиру Івановичу, покрівельнику рулонних покрівель та покрівель зі штучних матеріалів дільниці з обслуговування житлового фонду № 2 комунального підприємства "Деснянське" Чернігівської міської ради;

– НЕСТЕРЕНКУ Віктору Івановичу, електрогазозварнику 5-го розряду дільниці з обслуговування житлового фонду № 3 комунального підприємства "Деснянське" Чернігівської міської ради;

– ОСИПЕЦЬ Ганні Михайлівні, робітнику з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями комунального підприємства "ЖЕК-13" Чернігівської міської ради;

– СЕМЕНЧУК Любові Порфирівні, двірнику комунального підприємства "ЖЕК-10" Чернігівської міської ради;

– СТЕЧЕНКО Катерині Степанівні, двірнику комунального підприємства "ЖЕК-10" Чернігівської міської ради.

– СТОЛІНЦЮ Віталію Миколайовичу, водію автоколони № 2 комунального підприємства "АТП-2528" Чернігівської міської ради;

– ЧЕРЕДІ Тетяні Вікторівни, озеленювачу 1-го розряду комунального підприємства "Зеленбуд" Чернігівської міської ради;

– ЯКУНІНІЙ Оксані Антонівні, робітнику з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями комунального підприємства "ЖЕК-13" Чернігівської міської ради.



         Прес-служба Чернігівської міської ради


Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!