Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 липня 2017 р.

Владислав Атрошенко: «Боротьба з незаконною забудовою - це спільне завдання міської влади і правоохоронних органів»

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Під час розширеної міської наради Чернігівський міський голова вкотре звернув увагу всіх відповідальних служб на незаконне будівництво у місті. Зокрема, він порушив питання щодо забудови у районі човнової станції «Водник», а також, щодо 2-х бань на березі річки, які стоять там вже 17 років без жодного дозвільного документу. 

Крім того, за інформацією управління ДАБК міської ради була здійснена перевірка об’єкту будівництва з реконструкції будівлі (корпус 4, літера «Б») з будівництвом прибудови з металопластикової конструкції за адресою проспект Миру, 194. За вказаною адресою виконуються будівельні роботи з реконструкції будівлі (корпус 4, літера «Б») та будівництво прибудови з металопластикової конструкції. Перевірка встановила, що зазначена будівля знаходиться у власності ТОВ «Творчій кластер «Ремзавод». Проте містобудівні умови та обмеження на реконструкцію зазначеної будівлі управлінням архітектури та містобудування міської ради не надавались. Земельна ділянка під зазначеною будівлею на даний час не оформлена. З огляду на це, зазначений об’єкт відповідно до ст.376 Цивільного кодексу України є об’єктом самочинного будівництва. 

Також проведена перевірка реконструкції житлового будинку з будівництвом прибудови за адресою: вул. Гоголя, 3-Б. Встановлено, що роботи здійснюються не у відповідності до будівельного паспорту, що є порушенням будівельних норм, державних стандартів і правил. Управління ДАБК винесло відповідну постанову, але власник має намір оскаржувати її в суді.

Під час обговорення питань незаконного будівництва у Чернігові, міський голова звернувся до правоохоронних органів міста:

 

-      Такого у сучасному європейському місті не може бути, кричущим чином порушується закон. Боротьба з незаконною забудовою - це спільне завдання міської влади і правоохоронних органів. 

 

 

       І нам необхідно досягати кінцевої мети: незаконні будови мають бути розібрані, незаконні ринки зупинені, а бенефіціари притягнуті до відповідальності, - сказав Владислав Атрошенко. 

 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!