Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 липня 2017 р.

КП "Чернігівводоканал": Якість води у місті – під контролем


Фото № 1

Відповідно до чинного законодавства, підприємства-постачальники питної води в Україні зобов’язані інформувати абонентів про якість питної води, що подається в мережу. В липні 2017 року КП «Чернігівводоканал» оприлюднює чергові результати дослідження показників якості питної води в місті Чернігові, оскільки, відповідно до обсягів води, що реалізується підприємством, інформування населення щодо якості води передбачене для  підприємства двічі на рік.

За своїми характеристиками питна вода в Чернігові майже ідеальна. До того ж вона не обробляється жодними реагентами і тому корисна для людини. Питна вода відповідає встановленим нормативам і ці нормативи контролюються щоденно.

Відповідно до проведених досліджень, лише на свердловині села Зарічне станом на 01.07.2017 виявлено перевищення нормативів по таких показниках, як:

Залізо загальне – 0,425 мг/дм3 при нормі, встановленій ДСанПіН 2.2.4-171-10 на рівні, <0,2 мг/дм3;

Каламутність – 1,7 мг/дм3 при нормі, встановленій ДСанПіН 2.2.4-171-10 на рівні, < 1,5 мг/дм3.

Перевищення нормативів ДСанПіН 2.2.4-171-10 на свердловині села Зарічне не є порушенням, оскільки рівень заліза загального і, як наслідки, каламутність води, викликані природними характеристиками артезіанської води на території водозабору. Таке перевищення є допустимим та передбачено у Технологічному регламенті роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0231-95,http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z1062-14). Абонентам, які отримують питну воду зі свердловини в с. Зарічне постійно проводиться перерахунок вартості питної води в сторону зменшення.

Також треба зазначити, що відхилення від нормативів ДСанПіН 2.2.4-171-10 на підставі Технологічних регламентів роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення буде діяти лише до 2020 року. Тому КП «Чернігівводоканал» веде активний пошук технологій по безреагентному знезалізненню води (без додавання в неї хімічних сполук). В першу чергу планується вирішувати питання щодо знезалізнення води на водозаборі «Подусівка», який є найбільш продуктивним в Чернігові.

За планами, вже в 2017 році підприємство буде виходити на розробку проектної документації по будівництву станції знезалізнення питної води на водозаборі «Подусівка». Більш детальна інформація про напрацювання в питанні підготовки питної води в Чернігові буде оприлюднена вже найближчим часом.



 

За повідомленням інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!