Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 червня 2017 р.

День медичного працівника в міських лікарнях № 1 та № 4

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав колективи Чернігівських міських лікарень № 1 та № 4 з Днем медичного працівника.

Міський голова, звертаючись до всього медичного колективу закладів охорони здоров’я міста Чернігова, побажав всім міцного здоров’я, щоб пацієнти теж менше хворіли, миру та злагоди кожній родині. До привітань приєдналися начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар, а також головні лікарі цих медичних закладів.

Владислав Атрошенко зазначив, що міська рада завжди буде приділяти особливу увагу закладам охорони здоров’я та в межах своїх можливостей сприятиме покращанню матеріально-технічної бази.

- Медична галузь міста у 2016 та 2017 році значно покращила матеріально-технічну базу. Мені надзвичайно приємно відзначати та бачити це. На передодні професійного свята я вітаю всіх лікарів та інших медичних працівників. Хочу побажати, в першу чергу, здоров’я, впевненості у завтрашньому дні, всіх гараздів, яких можна побажати рідним та друзям.

Всі мешканці міста можуть спостерігати позитивні зміни, які відбуваються у нашому місті, зокрема, й у медичній галузі. Це і збільшення на 45-50% фондів заробітних плат. У кожному медичному закладі, яких у нашому місті налічується – 9, у 2017 році очікуваний фонд заробітної плати близько у 1,5 рази більший, ніж у минулому році. Це є позитивна тенденція, яка, я вважаю, повинна бути закріплена на довгі роки.

Цьогорічні планові ремонтні роботи в медичних закладах вже йдуть. Якщо буде дозволяти можливість, і якщо чернігівці більш відповідально будуть ставитись до сплати місцевих податків, я думаю, що ми матимемо змогу переглянути та підсилити фінансування на друге півріччя. На цей час тільки на обладнання для закладів охорони здоров’я міська рада вже спрямувала понад 20 млн грн.

Всі ми бачимо, що ще є 30-40% незамінених вікон, є недостатнє зовнішнє оздоблення, але при цьому треба визнати, що цим приміщенням по 50-60 років і ними ніхто вже довго не займався, - прокоментував Владислав Атрошенко.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар відмітив, що за останні два роки відбулася безпрецедентна закупівля медичного обладнання. Майже всі міські лікарні частково оновили свою матеріально-технічну базу.

Так, у минулому році та цьогоріч за рахунок спеціального фонду міського бюджету (бюджет розвитку) для всіх лікарень були закуплені сучасна лікувально-діагностична апаратура та інструментарій на суму, що перевищує 20 млн грн: 2 цифрових флюорографа, рентген-діагностичний комплекс, сучасна апаратура для лікування хвороб органів зору та ультразвукової діагностики, кардіографи, апаратура для фізіотерапевтичного лікування, інструментарій, хірургічне обладнання, 4 санітарних автомобілі, стоматологічна установка, лабораторне обладнання. 

Зокрема, для міської лікарні № 1 на суму 6,9 млн грн закуплені: два автомобілі, флюорограф, малий та великий операційні набори, ультразвуковий інгалятор, гінекологічне крісло, факоемульсифікатор, наркозний апарат, аудіометр для визначення гостроти слуху та багато іншого надважливого для кожного пацієнта медичного обладнання. У запланованих закупках: УЗД-апарат, фізіотерапевтичне обладнання, щілинна лампа, мікроскоп операційний офтальмологічний для виконання високочастотних діагностичних операцій та хірургічних втручань. Крім того, заплановано проведення капітальних ремонтів на загальну суму 6,4 млн грн – заміна вікон на енергоефективні у приміщенні поліклінічного відділення № 3, ремонт внутрішніх мереж каналізації, водопроводу та ливневої каналізації, ремонт зовнішніх стін, заміна вікон та обшивка сайдингом у 9-ти поверховому палатному корпусі міської лікарні № 1. Загальні видатки на утримання цього медичного закладу – 14,4 млн грн.

Чернігівська міська лікарня № 4 у 2016 році здійснила закупівлю обладнання на загальну суму 75 тис. грн: ортопедичний пристрій, холодильне обладнання, апарат магніто-інфрачервоно-лазерної терапії, апарат імпульсної низькочастотної магнітотерапії. Крім того, проведено капітальний ремонт приміщень, частковий ремонт системи водопостачання, опалення та ганку лікарні на загальну суму 220 тис. грн. У планах: закупівля біохімічного аналізатору, універсальної кабіни для підвісної терапії, капітальний ремонт та гідрохімічне очищення системи опалення (установка насоса), заміна світильників з люмінесцентними та лампами розжарювання на LED-світильники на загальну суму понад 1,2 млн грн. Загалом на утримання цього медичного закладу заплановано видатків на суму 2,7 млн грн.

Як повідомив головний лікар міської лікарні № 4 Юрій Стецьков, на базі лікарні створений Центр фізичної реабілітації хворих, які перенесли інсульт та інші хвороби нервової системи. Для кабінету лікувальної фізкультури на суму понад 6,5 тис євро закуплено спеціальний апарат для післяінсультних хворих, який дозволяє відновлювати фізіологічні рефлекси.













 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!